Entrevista als directors

"'33 revolucions' explica la història vital d'un artista a través de la seva música"

Entrevistem Jordi Fàbregas i Joan Simó, els directors del programa, que s'estrena diumenge al 33. Què sent un músic a l'hora de compondre, d'interpretar o de viure la música? Com l'influeix l'entorn, la família, el paisatge?

1. Com definiríeu "33 revolucions"?
"33 revolucions" és una sèrie documental de creació. Al llarg dels 14 capítols expliquem la història vital d'un artista a través de la seva música. És un retrat d'un artista i de la seva relació personal, humana i íntima amb la música que fa. Les cançons expliquen, d'alguna manera, qui és l'artista. Però aquí també hem volgut cedir-li la paraula al creador. Donar-li espai i temps perquè evoqui les seves vivències i reflexions.

2. A quin públic s'adreça especialment el programa? Agradarà tant els seguidors dels músics com els que no els coneixen?
Creiem que agradarà als seguidors de les bandes que apareixen, però també als interessats en programes que mostren el vessant més proper i sincer d'un creador. Els fans podran apropar-se a l'artista d'una altra manera i, fins i tot, descobrir trets que ajudin a entendre el seu univers musical. I la gent que desconegui els artistes es trobarà un planter d'alguns dels músics més singulars de l'escena musical d'aquí. Però, sobretot, creiem que la gent es trobarà històries especials.

3. Els dos primers capítols es van poder veure al festival IN-EDIT. Quina rebuda van tenir?
Molt favorable. Com a seguidors entusiastes del festival, ens va fer molta il·lusió presentar aquests dos capítols a l'IN-EDIT. Tot i que no seran els dos primers capítols de la sèrie, ens va permetre copsar l'opinió i les reaccions dels espectadors. I va ser molt emotiu per a nosaltres poder comptar amb tot l'equip artístic del programa i amb una gran part dels protagonistes.

4. El programa arriba en un moment dolç del panorama musical català amb una nova generació de músics que estan funcionant molt bé. Com s'ha fet la tria dels artistes? Ha costat gaire?
Sí, sí, ara tenim un panorama musical brillant amb bandes emergents, consolidades o grans promeses. Hi ha molta creativitat i, el que és més important, un gran cançoner que està creixent dia a dia. És per això que la tria dels artistes és complicada. La veritat és que tenim moltes bandes i solistes amb coses per explicar. Però el que ha estat primordial per a nosaltres és que en cada capítol hi hagués una història. Aquesta ha estat la clau.

5. Heu deixat algun artista al calaix? Potser per a una segona temporada?
Sí, hi ha molts artistes que admirem per diverses raons i que no han pogut aparèixer en aquesta primera temporada. Ens encantaria fer una segona temporada i poder seguir retratant més bandes i solistes. Pensem que és un format que funciona i que pot tenir una vida molt llarga.

6. A banda de l'aspecte més musical, el programa descobreix la faceta més personal dels artistes (els seus estudis, les seves famílies, les seves professions...). Quines històries sorprendran més el públic? Es pot destacar algun capítol?
Creiem que tots els capítols poden atrapar d'una manera o d'una altra. Tots tenen una personalitat pròpia i reflecteixen una història que pensem que és poderosa. En alguns casos, com per exemple l'episodi de Senior i el Cor Brutal, queda ben palesa la idea que la música pot arribar a salvar la vida d'algú.

7. El programa ha cuidat molt el grafisme i, fins i tot, cada capítol té una imatge diferent. Com s'ha plantejat?
Cada capítol té un grafisme i una imatge diferents perquè volíem que fos un univers propi, independent de la resta de la sèrie i vinculat a nivell visual amb el tarannà de l'artista a qui tractàvem. Els il·lustradors que hem escollit tenen molta vinculació amb la música i, en moltes ocasions, amb els artistes que han dibuixat. Són creadors com la Clara Tanit, la Cristina Bueno, la Paula Bonet, el Conrad Roset, l'Amaia Arrazola...

8. Al web del programa hi haurà continguts que no s'hauran vist a la televisió. Quins són?
A la web del programa hi inclourem material extra dels rodatges que hem fet, galeries de fotos i els temes musicals sencers que apareixen fragmentats durant el reportatge.
Anar al contingut