• La valentia de les víctimes

  "Matar el monstre" és un reportatge que s'endinsa en uns records que no s'obliden mai: la mutilació genital femenina. La seva directora, Sion Biurrun, explica en aquest article com ha estat la investigació i la relació amb unes víctimes que pateixen seqüeles físiques i psíquiques permanents.

 • La setmana de la sentència

  Crec que puc parlar pels companys dels quatre equips del "30 minuts" que hem estat treballant per fer el reportatge "Sentenciats", des de dilluns fins diumenge mateix, si dic que el que hem vist aquesta setmana quedarà gravat a la retina i en la memòria per molts anys.

 • El gran negoci de la marihuana

  És un secret de domini públic. Tothom intueix que les plantacions de marihuana s'han estès al nostre voltant, molt a prop d'on vivim, treballem o estiuegem. Però, tot i aquesta percepció, desconeixem la dimensió del fenomen i, sobretot, ignorem qui s'amaga al darrere d'aquests cultius "indoors" industrials. Per això tenia sentit fer aquest reportatge, per desenterrar una realitat amagada a Catalunya

 • Revoltats pels drets

  Hong Kong és noticia. Ja fa mesos que informem de les protestes que milers de ciutadans de Hong Kong fan amb la intenció de no callar davant el que consideren, una retallada dels seus drets. Els hongkonesos protesten i ho fan, majoritàriament de manera pacifica, molt organitzats i amb una constància que ha esverat el govern de la Xina. I què demanen, exactament?

 • Salvar l'Amazones, salvar la humanitat

  Aquest estiu, tots els mitjans de comunicació del món s'han fet ressò de l'enorme quantitat d'incendis que ha assolat la selva amazònica, principalment al Brasil

 • La llista negra

  Us imagineu que uns conciutadans vostres, al veïnat, al carrer, a la feina, s'encarreguessin de puntuar la qualitat del vostre comportament cívic? I que, ajudats per càmeres de reconeixement facial, els governants acabessin de reblar el clau amb imatges en les quals valoressin si la vostra actitud com a ciutadans mereix ser premiada o castigada?

 • Arenys de Munt, any zero

  Deu anys després, torno a Arenys de Munt. A primer cop d'ull res fa pensar que aquest poble acollidor i singular, d'encara no nou mil habitants, hagi pogut capgirar la història política de Catalunya

 • La petjada més profunda

  El 30 minuts acaba la seva temporada amb una reflexió sobre el canvi climàtic. La intervenció humana sobre el planeta és tant decisiva com ho van ser els grans canvis geològics de la història de la terra i que, pot, fins i tot, ser més irreversible per la continuïtat de la humanitat, que els fenòmens geològics que han anat canviant el planeta.

 • De vacances a Txernòbil

  Aquest any n'ha fet 33 que Txernòbil va patir el pitjor accident nuclear de la història, qualificat com un accident de nivell 7, el màxim previst en l'Escala Internacional d'Accidents Nuclears o INES (International Nuclear Event Scale).

 • La màfia es rejoveneix

  La Camorra napolitana i la 'Ndrangheta calabresa són els principals grups mafiosos d'Itàlia i dues de les organitzacions criminals més grans del món.

 • L'estat de salut del català

  Un reportatge neix de la flaire d'un conflicte, de la necessitat de constatar el que es llegeix, s'intueix i preocupa. I d'aquí ha nascut, també, "Llenguaferits". El català preocupa. I ocupa. Milers de tuits, articles, minuts de ràdio, televisió...