• L'Assemblea, un retrat
  Veure vídeo

  L'Assemblea, un retrat

  En les últimes Diades, centenars de milers de persones han sortit al carrer per demanar la independència de Catalunya. Són mobilitzacions organitzades per l'Assemblea Nacional Catalana, una associació sense ànim de lucre, nascuda fa només dos anys.

 • Goodbye Scotland?
  Veure vídeo

  Goodbye Scotland?

  El referèndum d'independència del 18 de setembre a través de les històries humanes, les tradicions, les músiques i fins i tot els paisatges d'Escòcia.

 • Aixecant el vol
  Veure vídeo

  Aixecant el vol

  El Prat no es conforma a ser el segon aeroport espanyol per darrere de Barajas. L'enorme potèncil turístic de Catalunya fa créixer el Prat en vols de curta i llarga distància, una amenaça per al domini de l'aeroport madrileny.  

 • Eclipsi solar
  Veure vídeo

  Eclipsi solar

  Milers de petits inversors van invertir en energia solar atrets per les facilitats que donava el govern espanyol. Molts es van endeutar confiant en les condicions fixades a través d'un reial decret. Però els governs han anat canviant les condicions i ara molts temen perdre la inversió i fins i tot casa seva.

 • Pacients en espera
  Veure vídeo

  Pacients en espera

  23.825 catalans va ser operats l'any passat més tard dels sis mesos en llista d'espera garantits per la legislació. Un decret del Parlament del 2002 fixa aquest temps d'espera màxim per a catorze de les intervencions més comunes: cataractes, pròtesis de genoll i de maluc, galindons, varices... 

 • Después de Dios, Muñoz
  Veure vídeo

  Después de Dios, Muñoz

  Una història d'èxits i fracassos, d'odis i venjances que comença a la postguerra espanyola i arriba fins als nostres dies. Especial "Después de Dios, Muñoz"

 • Después de Dios, Muñoz
  Veure vídeo

  Después de Dios, Muñoz

  "Después de Dios, Muñoz" és una de les frases amb què la Barcelona de la postguerra definia el poder de Julio Muñoz Ramonet, l'empresari que va acumular una immensa fortuna, gràcies a l'estraperlo i als contactes amb el règim franquista.

 • Avortament, dret a decidir?
  Veure vídeo

  Avortament, dret a decidir?

  L'avantprojecte de la nova llei de l'avortament ha encès la societat civil. És la tercera regulació des de la transició democràtica

 • Invasors
  Veure vídeo

  Invasors

  El cargol poma, un cargol invasor que ha arrasat algunes de les principals zones arrossaires del món, fa estralls al delta de l'Ebre, quatre anys després d'haver envaït aquest espai natural d'alt valor ambiental.

 • EL DILEMA DE CRIMEA
  Veure vídeo

  EL DILEMA DE CRIMEA

  Arran de la crisi i la revolta a Ucraïna, la comunitat russòfona de Crimea ha convocat un referèndum per decidir l'annexió o no de la península a Rússia. Un gir històric que ha encès totes les alarmes a Europa.

 • Viquipedistes
  Veure vídeo

  Viquipedistes

  Una enciclopèdia desenvolupada al marge de les lleis del mercat, amb autors aficionats que no cobren i usuaris que no paguen, s'ha convertit en la primera font d'informació mundial. 

 • "Barcelona, any 39: arriba Franco"
  Veure vídeo

  "Barcelona, any 39: arriba Franco"

   El 26 de gener del 1939, ara fa just setanta-cinc anys, les tropes de Franco entraven a Barcelona i la guerra civil es donava pràcticament per acabada. La ciutat queia en mans dels nacionals sense oferir resistència.

 • Exportistes
  Veure vídeo

  Exportistes

  El 1995 vam acompanyar un grup d'empresaris catalans en una missió comercial al sud-est asiàtic. Volien obrir nous mercats. Ara, dinou anys després, en un moment de crisi en què es parla tant d'exportació, hem volgut saber com els està anant.

 • Els nous okupes
  Veure vídeo

  Els nous okupes

  La Mar, la Judith i el Miquel, el Jordi i l'Eva... els protagonistes d'aquest 30 minuts no s'haguessin imaginat mai que avui estarien vivint com a okupes en un pis d'una entitat bancària. Tenien feina, casa i el que es considera una vida "normal".

 • Vida de ferralla
  Veure vídeo

  Vida de ferralla

  Van ser expulsats de la nau del carrer Puigcerdà de Barcelona. Van venir d'Àfrica perquè somiaven en una vida millor. Ara es dediquen a recollir ferralla.

 • Me'n vaig al camp
  Veure vídeo

  Me'n vaig al camp

  Seguim les experiències d'una dotzena de persones que s'han incorporat al món rural en aquests temps de crisi o que estan en procés de fer-ho.

 • ILP, participació limitada
  Veure vídeo

  ILP, participació limitada

  Les Iniciatives Legislatives Populars, quina eficàcia ténen en el nostre sistema democràtic i parlamentari?.

 • Conviure amb el turisme
  Veure vídeo

  Conviure amb el turisme

  Diumenge, "30 minuts" s'endinsa en la difícil convivència entre turistes i veïns a Ciutat Vella, en una ciutat, Barcelona, que mira cada cop més cap a aquest sector per impulsar l'economia de la ciutat.

 • 400 km
  Veure vídeo

  400 km

  "30 minuts" aborda, en un document d'urgència,  l'esdeveniment a partir del qual girarà el debat polític a Catalunya i a Espanya posterior a l'Onze de Setembre: la cadena humana que travessarà el país en favor del procés sobiranista.

 • L'estelada, un símbol provisional
  Veure vídeo

  L'estelada, un símbol provisional

  Inspirada en la bandera cubana, l'estelada va néixer fa un segle com a símbol de la lluita per la independència de Catalunya.