• Andorra: la ruta del contraban
  Veure vídeo

  Andorra: la ruta del contraban

  Reportatge sobre el contraban de tabac a Andorra, amb colles organitzades que passen el material per camins de muntanya en cotxes i motocicletes mentre la Guàrdia Civil els persegueix.

 • País Basc: la pau, més lluny
  Veure vídeo

  País Basc: la pau, més lluny

  L'assassinat de Santi Brouard, un home estimat per tots i peça fonamental per a la negociació amb ETA, allunyava encara més les esperances de pau al País Basc.

 • J. V. Foix: fragments d'una conversa
  Veure vídeo

  J. V. Foix: fragments d'una conversa

  Entrevista amb el poeta J. V. Foix a casa seva. Parla, sobretot, de poesia; dóna consells als joves poetes i recorda anècdotes i poemes.

 • Etiòpia: la desesperació de la fam
  Veure vídeo

  Etiòpia: la desesperació de la fam

  La sequera que patia Etiòpia, una de les més greus, va provocar que milers i milers de camperols abandonessin els seus pobles, on no hi havia res per menjar, i es dirigissin cap als camps de refugiats, amb l'esperança de poder menjar. Les ajudes eren insuficients i els metges voluntaris no podien fer res contra la desnutrició i l'esgotament. Cada matí s'enterraven centenars de cadàvers.

 • Titelles: 50 anys movent els fils
  Veure vídeo

  Titelles: 50 anys movent els fils

  Amb motiu del sisè Festival Internacional de Titelles de Barcelona, s'entrevista i es mostren els treballs del creador de titelles anglès Harry V. Tozer.

 • Senegàmbia: l'aventura lluny de casa
  Veure vídeo

  Senegàmbia: l'aventura lluny de casa

  Aproximació al país d'origen d'un negre africà immigrat al nostre país. Es mostra la vida quotidiana a Catalunya i a Senegàmbia, i s'analitza la problemàtica específica de cada lloc.

 • Ronald Reagan: l'orgull de ser americà
  Veure vídeo

  Ronald Reagan: l'orgull de ser americà

  Anàlisi de la societat nord-americana després de la reelecció de Ronald Reagan com a president. Estudi dels motius que van facilitar la victòria aclaparadora del candidat republicà.

 • Indira Gandhi: la venjança dels sikhs
  Veure vídeo

  Indira Gandhi: la venjança dels sikhs

  Valoracions sobre la història recent i actual de l'Índia, que va desembocar en l'assassinat de la primera ministra Indira Gandhi a mans de la seva guàrdia personal, de la comunitat sikh.

 • Una vida entre els morts
  Veure vídeo

  Una vida entre els morts

  Amb motiu del dia dels Difunts es tracta la vida quotidiana de dos enterradors de cementiris catalans: el de Vilanova d'Escornalbou, un poblet de comarques, i el de Santa Coloma de Gramenet, ciutat petita pertanyent al cinturó industrial de Barcelona amb un nivell alt de població immigrada.

 • Greenpeace: la caça del balener
  Veure vídeo

  Greenpeace: la caça del balener

  El vaixell "Sirius", de l'organització ecologista internacional Greenpeace, va interceptar davant de Gibraltar el balener rus "Derski", en protesta per l'actitud soviètica de no respectar la quota de captura de balenes establerta.

 • Amnistia Internacional: les tortures continuen
  Veure vídeo

  Amnistia Internacional: les tortures continuen

  Amb motiu de la presentació de l'informe del 1984 d'Amnistia Internacional, entrevista amb B. Lindblom, delegat d'AI per Catalunya, per parlar de l'actuació de l'organització al principat durant el franquisme. Marc Palmés, Jordi Pujol i Lluís M. Xirinachs parlen de l'ajuda rebuda a través d'Amnistia Internacional.

 • KKK: entrevista sense caputxa
  Veure vídeo

  KKK: entrevista sense caputxa

  Reportatge sobre el Ku Klux Klan (KKK), organització dels Estats Units que predica la supremacia de la raça blanca, l'antisemitisme, el racisme, l'anticomunisme i la xenofòbia. Es mostra qui són i què són els mestres d'aquest clan. Entrevista amb Bill Wilkinson, cap del KKK, i amb Jerry Thompson, periodista que va aconseguir infiltrar-se en l'organització. Imatges de manifestacions, reunions del KKK i d'un camp d'entrenament per a joves.

 • Cavalls d'Espinavell: de la muntanya a la fira
  Veure vídeo

  Cavalls d'Espinavell: de la muntanya a la fira

  Reportatge sobre la fira de cavalls d'Espinavell, anomenada "Tria de mulats". Els cavalls, que han passat tot l'estiu a les valls del Pirineu, baixen fins al poble. Allà els separen i venen els poltres. En Cisco del Querol és el pastor que s'encarrega del ramat de cavalls i l'ànima de la fira.

 • Pedralbes: una porta a la CEE
  Veure vídeo

  Pedralbes: una porta a la CEE

  Resum del que havien estat les relacions entre Espanya i França en els últims anys amb motiu de la cimera francoespanyola celebrada al Palau de Pedralbes. Entrevistes amb Roland Dumas, ministre francès de Relacions Europees, i Fernando Morán, ministre espanyol d'Afers Exteriors; com a tema central, el procés d'ingrés d'Espanya a la CEE i la postura de França.

 • 23F, El fracàs d'un cop d'estat
  Veure vídeo

  23F, El fracàs d'un cop d'estat

  Al cap de tres anys, les persones que visqueren els fets de l'intent de cop d'estat del 23 de febre del 1981 -parlamentaris, polítics, periodistes, ...- recorden els fets i donen les seves impressions i valoracions.

Anar al contingut