• Joan Comorera: socialisme per a Catalunya
  Veure vídeo

  Joan Comorera: socialisme per a Catalunya

  El trasllat dels restes mortals de Joan Comorera va tornar a l'actualitat la trajectòria d'aquest dirigent comunista, fundador del PSUC el 1935. Va ser expulsat del partit per divergències amb el PCE i per les tesis nacionalistes. El reportatge analitza la personalitat del dirigent comunista i aporta diversos testimonis dels enfrontaments que van acabar amb l'expulsió del PCE el 1949.

 • Tupamaros: del penal a la llibertat
  Veure vídeo

  Tupamaros: del penal a la llibertat

  Reportatge sobre la sortida dels últims presoners amnistiats del grup MLN Tupamaros, després del retorn del règim democràtic. El nou ambient polític després de la caiguda del règim militar és analitzat pel president de la república, Julio M. Sanguinetti; els dirigents tupamaros Antonio Mas, Jessie Macchi, José Ramón Serrano i Raúl Gallinares; els militars general Medina i coronel Prada, i el senador Hugo Batalla.

 • Espanya-CEE, final feliç
  Veure vídeo

  Espanya-CEE, final feliç

  Resum de les últimes setmanes de negociacions mantingudes per Espanya per entrar a la CEE. L'acord va arribar de matinada, després dels condicionaments de la delegació francesa.

 • Txernenko: hores d'incògnita
  Veure vídeo

  Txernenko: hores d'incògnita

  Konstantin Txernenko va morir el diumenge 10 de marc del 1985, al vespre. Fins a les dues del migdia de l'endemà, la televisió soviètica no va donar oficialment la notícia de la seva mort. El reportatge segueix pas a pas aquestes hores d'incertesa, en què periodistes i kremlinòlegs estaven pendents dels més petits indicis (la programació a la televisió, els moviments dels membres del Comitè Central, la Sala de les Columnes...) per confirmar la notícia sospitada.

 • Universitat: tornen les protestes
  Veure vídeo

  Universitat: tornen les protestes

  Setmana de mobilització a les universitats a tot Espanya. Els estudiants van anar un altre cop a la vaga i es van manifestar a tot arreu. El motiu principal de les protestes era demanar més participació dels estudiants en els òrgans rectors de la universitat, l'aclariment de les taxes i un augment de les beques i dotacions. Diversos estudiants, entre els quals Ricard Martínez, un jove líder del moviment, donen la seva opinió.

 • Berlín: l'escenari alternatiu
  Veure vídeo

  Berlín: l'escenari alternatiu

  Les eleccions a la regió de Berlín van tornar a demostrar la vitalitat del moviment alternatiu: l'Alternative Liste havia aconseguit 15 escons. Però el moviment alternatiu no era tan sols una iniciativa política: comunes, diaris, botigues, restaurants i fins i tot una banca pròpia, la Netzwerk, configuraven tota una altra manera de viure.

 • Dona treballadora: igualtat en el perill
  Veure vídeo

  Dona treballadora: igualtat en el perill

  Amb motiu del Dia Internacional de la Dona Treballadora, reportatge sobre dues dones: una que havia superat les proves per treballar en una mina d'Astúries i una que era membre del cos de bombers de Palma. El primer cas, protagonitzat per Ana López, va despertar una forta polèmica. En canvi, Magdalena Rigo, membre del cos de bombers, era acceptada sense reserves pels seus companys des de feia tres anys.

 • Neus Soldevila: esperança des de la presó
  Veure vídeo

  Neus Soldevila: esperança des de la presó

  Neus Soldevila, condemnada a 28 anys de presó per l'assassinat del seu marit, va concedir una entrevista a TV3. Soldevila reclamava 50 milions de pessetes d'indemnització als responsables d'una pel·lícula que acabava d'estrenar-se, "Crimen en familia". Segons ella, el film era una reconstrucció de la història de la seva família.

 • París: barri xinès
  Veure vídeo

  París: barri xinès

  El districte XIII de París s'havia convertit a poc a poc, des del 1975, en el centre de reunió de tots els immigrants asiàtics a França. Al costat del Sena hi va néixer un barri molt petit semblant al famós Chinatown de Nova York; un món desconegut amb diaris propis, restaurants, fàbriques i negocis, tot en xinès. L'arribada del Cap d'Any xinès va portar un esclat de festa al carrer.

 • Líban: el fiasco d'Israel
  Veure vídeo

  Líban: el fiasco d'Israel

  Des de feia més de dos anys les tropes israelianes havien començat a retirar-se dels territoris que ocupaven al Líban. Un equip de TV3 va anar de Beirut a Tel Aviv, passant per tot el sud del Líban, i va entrevistar des de personalitats de la resistència libanesa fins a desertors de l'exèrcit israelià. El reportatge mostra que la presència israeliana al Líban va unir les diferents comunitats tradicionalment enfrontades.

 • Sort: el carnaval dels solters
  Veure vídeo

  Sort: el carnaval dels solters

  Incidències del carnaval de Sort organitzat per l'Associació de Solters del Pallars. S'hi havia convidat dones solteres de tot arreu i també hi van participar solters de tota la comarca. La festa va ser de les més multitudinàries que es recordaven. Els resultats van ser satisfactoris per a alguns i decebedors per a molts solters que esperaven trobar parella amb facilitat.

 • Mont Oitz: tragèdia aèria
  Veure vídeo

  Mont Oitz: tragèdia aèria

  La tragèdia aèria al mont Oitz, a prop de Bilbao, va commocionar Espanya. La muntanya es va convertir en un espectacle dantesc on hi havia les despulles de les 149 víctimes del fatal accident del Boeing 727 d'Iberia, que cobria el vol regular Madrid-Bilbao. El reportatge intenta reconstruir els fets.

 • Ascó: un filó esgotat
  Veure vídeo

  Ascó: un filó esgotat

  En la construcció de la central nuclear d'Ascó hi van arribar a treballar 6.669 persones. El 1985 nomes n'hi havien 800. Durant els 12 anys que va durar la construcció, aquests treballadors van gastar 27.000 milions de pessetes. El reportatge explica on van anar a parar aquests diners i la repercussió de tot plegat a la comarca de la Ribera d'Ebre des de l'acabament de les obres.

 • Montserrat Caballé: èxit a la Casa Blanca
  Veure vídeo

  Montserrat Caballé: èxit a la Casa Blanca

  Recital de la soprano catalana Montserrat Caballé a la Casa Blanca davant del president dels Estats Units, Ronald Reagan, i del rei Fahd de l'Aràbia Saudita, entre d'altres.

 • FM: la guerra de les ones
  Veure vídeo

  FM: la guerra de les ones

  Anàlisi de les diferents emissores de ràdio en FM que funcionen de manera il·legal: emissores municipals, lliures i comercials o pirates. Inclou entrevistes amb els responsables a nivell estatal i autonòmic, professors de Ciències de la Informació i directors de les emissores legals i il·legals, que expliquen el problema i les mesures per posar fi a aquesta situació.

 • Europa a l'espai: horitzó 2000
  Veure vídeo

  Europa a l'espai: horitzó 2000

  Reportatge sobre la participació espanyola en els programes de l'Agència Espacial Europea (ESA) i l'aprovació dels projectes espacials per als deu anys següents. Inclou entrevistes amb Félix García Castañer, cap d'operacions d'ESA a Darmstadt; Álvaro Azcárraga, cap del Departament de l'Espai a SENER; Jordi Torra, de la Facultat de Físiques de la Universitat de Barcelona; Luis Castañer, de l'Escola de Telecomunicacions de Barcelona, i Andreu Ripoll, director de l'estació de Villafranca del Castillo.

 • Gibraltar: l'Andalusia britànica
  Veure vídeo

  Gibraltar: l'Andalusia britànica

  Per als habitants del penyal de Gibraltar, l'obertura del reixat va significar el final d'un setge de 15 anys. Encara que durant els dos últims anys s'havia permès el trànsit de vianants, la reixa va influir en la manera de ser i el comportament dels gibraltarenys. La majoria dels 30.000 habitants no volien ser espanyols sinó britànics. Amb l'obertura de la frontera apareixien noves perspectives per a la població de la Línea de la Concepción.

 • París-Dakar: més enllà de l'aventura
  Veure vídeo

  París-Dakar: més enllà de l'aventura

  Un equip de TV3 va seguir tot el recorregut del ral·li París-Dakar durant la cursa.

 • Sardenya: l'avenç del nacionalisme
  Veure vídeo

  Sardenya: l'avenç del nacionalisme

  Influència del nacionalisme en la vida política i social de l'illa.

 • Pirineu: la revolta dels solters
  Veure vídeo

  Pirineu: la revolta dels solters

  Els homes solters del poble de Plan van organitzar una festa per rebre totes les dones que volguessin anar-hi i conèixer-les amb la finalitat de casar-s'hi. Plan és un poblet del Pirineu aragonès amb un desequilibri demogràfic pel que fa a la proporció homes-dones. El reportatge recull imatges de tot el procés i diversos d'aquests solters hi expliquen la seva situació i desitjos.