• Robots
  Veure vídeo

  Robots

  L'última dècada, els robots han substituït, progressivament, molts treballadors en empreses de sectors ben diversos, en potències mundials com la Xina i els EUA.

 • I ara, què?
  Veure vídeo

  I ara, què?

  Sis mesos després que el govern espanyol va suspendre l'autonomia catalana, els protagonistes d'aquest període i analistes polítics debaten sobre l'aplicació que el govern espanyol ha fet de l'article 155, i sobre quines són les sortides de l'atzucac institucional.

 • Fora de tot: els sensellar
  Veure vídeo

  Fora de tot: els sensellar

  Finlàndia ha aconseguit ser l'únic país d'Europa que ha reduït la xifra de persones sense llar mentre que a tot Europa ha pujat, de manera alarmant. Barcelona, a nivell espanyol, és la ciutat que té més persones dormint al carrer.

 • Els nens perduts del Califat
  Veure vídeo

  Els nens perduts del Califat

  Des que, el juny de 2014, ISIS l'autoanomenat "estat islàmic" va establir el seu "califat", va reclutar, de manera sistemàtica, nens soldats.

 • No és no
  Veure vídeo

  No és no

  L'assetjament sexual en el món laboral és un dels territoris més desconeguts de la violència contra les dones. Després del cas del productor de Hollywood Harvey Weinstein, el #metoo o #jotambé, "jo també he estat assetjada", s'ha fet viral a tot el món. Què passa a Catalunya?

 • Pantalles addictives
  Veure vídeo

  Pantalles addictives

  Els experts avisen: l'ús abusiu de les pantalles de mòbils i tauletes pot provocar trastorns del llenguatge i del son en els més petits. Però també conseqüències greus per als més grans. Una epidèmia silenciosa i perillosa amenaça els nens en els primers anys de les seves vides, entre 0 i 3 anys.

 • Genocidi a Birmània
  Veure vídeo

  Genocidi a Birmània

  A Birmània, els rohingyes, una minoria musulmana de més d'un milió de persones, viuen sota la persecució de l'exèrcit i les autoritats birmanes

 • Es-Satty, retrat d'un impostor
  Veure vídeo

  Es-Satty, retrat d'un impostor

  Sis mesos després dels atemptats de Barcelona i Cambrils , una investigació inèdita reconstrueix la vida d'Es-Satty des del moment que ingressa al centre penitenciari Castelló fins que va acabar adoctrinant els joves terroristes de Ripoll

 • L'ombra de Chávez
  Veure vídeo

  L'ombra de Chávez

  Les últimes notícies que arriben de Veneçuela fan pensar cada cop més en un estat fallit. Però, què està passant en realitat?

 • Mercats oberts
  Veure vídeo

  Mercats oberts

  Els mercats de Barcelona afronten els reptes d'una renovació per adaptar-se als nous hàbits i horaris dels compradors. Ens hem fixat en quatre mercats municipals de la ciutat de Barcelona: present i futur de Sants, Boqueria, Mercè i Sant Antoni.

 • El mur de Trump
  Veure vídeo

  El mur de Trump

  Coincidint amb l'arribada de Trump a la Casablanca analitzarem com està posant en marxa els seus controvertits plans d'expulsió d'immigrants.

 • La fi dels antibiòtics
  Veure vídeo

  La fi dels antibiòtics

  Per què els antibiòtics estan deixant de ser efectius? Com és que els superbacteris s'han fet tan forts? El mal ús i l'abús dels antibiòtics ha fet que els bacteris hagin après a defensar-se i s'han fet resistents. El 2050 hi podria haver més morts per culpa dels "superbacteris" que pel càncer.

 • Plegar la manta
  Veure vídeo

  Plegar la manta

  El "30 minuts" dona veu als protagonistes d'una realitat que, encara que és evident, no sempre és prou coneguda: els venedors de "top manta".

 • El negoci de la sang
  Veure vídeo

  El negoci de la sang

  Una part de les donacions de sang que es fan cada dia al món es venen a empreses que n'aprofiten el plasma per fabricar medicaments

 • Causa General?
  Veure vídeo

  Causa General?

  El procés per la independència de Catalunya ha arribat als tribunals. És una causa general contra el procés? O simplement la justícia fa la seva feina amb independència del poder polític? Hi ha garanties per als processats?

 • Catalunya: afer exterior
  Veure vídeo

  Catalunya: afer exterior

  La qüestió catalana és un afer intern o un conflicte que marcarà decisivament Europa? El "30 minuts" busca respostes al cor de les institucions europees

 • La fam de la guerra
  Veure vídeo

  La fam de la guerra

  El Sudan del Sud viu uns enfrontaments armats que han provocat desplaçaments massius de població i amenacen 20 milions de persones de patir fam en aquest país, al Iemen, a Somàlia i a Nigèria.

 • Vigilants espacials
  Veure vídeo

  Vigilants espacials

  El negoci dels satèl.lits de baix cost està creixent molt ràpidament i pot amenaçar la nostra intimitat.

 • Revolució Russa: 100 anys després
  Veure vídeo

  Revolució Russa: 100 anys després

  Ens acostem al centenari d'un dels fets més impactants del segle XX: la Revolució Russa. I fa la sensació que l'efemèride desperta més interès a la resta del món que al país que la va protagonitzar.

 • Persones no humanes
  Veure vídeo

  Persones no humanes

  "Els zoos, en ple segle XXI, tenen sentit perquè han de transformar-se per transformar la societat i posar l'èmfasi en els problemes que els humans hem generat i ajudar a mantenir els hàbitats i que les espècies siguin viables en el seu medi." Carme Maté, exdirectora del Zoo de Barcelona.

Anar al contingut