• Astúries: por a la mina
  Veure vídeo

  Astúries: por a la mina

  Els freqüents accidents i les morts a les mines asturianes van provocar el malestar dels miners i les seves famílies.

 • "Portaavions ""Nimitz"": un arsenal flotant"
  Veure vídeo

  "Portaavions ""Nimitz"": un arsenal flotant"

  24 hores en la vida del portaavions nuclear nord-americà CV-68 "Nimitz", amb imatges de totes les seves dependències, el funcionament de la nau i entrevistes del personal a bord, amb motiu de la seva parada a Palma.

 • Xina: els signes del canvi
  Veure vídeo

  Xina: els signes del canvi

  Amb motiu del viatge de Felipe González a la Xina, acompanyat de trenta industrials espanyols, es fa un informe dels canvis produïts en aquell país durant els cinc anys anteriors, centrat en les transformacions tant de la capital, Pequín, com de l'àmbit agrícola. Els incentius salarials, la competitivitat, el consum i la planificació familiar eren els trets més destacables d'aquesta transformació.

 • Tràfic de nens: negociar amb la misèria
  Veure vídeo

  Tràfic de nens: negociar amb la misèria

  Amb motiu de la descoberta d'una xarxa de venda il·legal de nadons a Alacant, s'entrevista les dues dones implicades en el cas: María Iranzo, propietària d'una pensió de prostitutes, i Isabel Valero, botiguera que contactava amb les famílies interessades. María Iranzo va confirmar que havia participat en l'adopció del fill de Sara Montiel, Zeus. La legislació espanyola presentava deficiències a l'hora de tipificar aquests delictes.

 • Irlanda: una illa verda i pobra
  Veure vídeo

  Irlanda: una illa verda i pobra

  A Irlanda només un 2% de la població parlava el gaèlic. El govern irlandès, per tal de protegir i potenciar aquesta llengua i les tradicions irlandeses, va establir una sèrie d'actuacions, com ara crear escoles de gaèlic per a infants i joves, granges marines que generarien llocs de treball per impedir la contínua emigració a altres països, etc.

 • Revista ambulant: una lenta decadència
  Veure vídeo

  Revista ambulant: una lenta decadència

  El Lido era un dels últims teatres de revista ambulants d'Espanya. Desplaçant-se amb la companyia en els trajectes d'una ciutat a una altra, el reportatge mostra la vida quotidiana dels seus membres, els assajos dels esquetxos còmics, el treball de cada component del teatre (el sastre, el xòfer...).

 • Tsukuba: l'orgia tecnològica
  Veure vídeo

  Tsukuba: l'orgia tecnològica

  La fira internacional de Tsukuba, al Japó, va servir perquè les empreses japoneses presentessin els aparells i les tecnologies que acabarien sent quotidianes en un futur pròxim.

 • "Jet set: ""dolce vita"" a Marbella"
  Veure vídeo

  "Jet set: ""dolce vita"" a Marbella"

  A Marbella, durant la temporada d'estiu, l'anomenada "jet set" augmentava les activitats socials amb festes, desfilades de models, sortejos de la Creu Roja, etc.

 • Broadway: canvi de decorat
  Veure vídeo

  Broadway: canvi de decorat

  Molts edificis antics de la zona de Broadway, a Nova York, els tiraven a terra a causa de les altíssimes cotitzacions del sòl al barri de l'espectacle més famós.

 • Illes Medes: un tresor difícil de guardar
  Veure vídeo

  Illes Medes: un tresor difícil de guardar

  Les mesures de protecció per a l'espai natural submarí de les illes Medes van provocar diferents postures entre els pescadors de la zona, els submarinistes esportius i l'administració.

 • Inversions japoneses: benvingudes a Catalunya
  Veure vídeo

  Inversions japoneses: benvingudes a Catalunya

  Reportatge sobre la comunitat japonesa (uns 500) que vivia a Catalunya el 1985, des de cuiners fins a directius d'empresa, coincidint amb l'inici del viatge del president Jordi Pujol al Japó. Catalunya era la segona regió europea en inversions japoneses, unes inversions que creixien cada any. El reportatge també analitza els canvis en els sistemes de producció de les empreses amb majoria de capital japonès.

 • EUA: una addicció nova
  Veure vídeo

  EUA: una addicció nova

  A Nova York i Atlantic City, el joc i les apostes creen addicció en algunes persones i requereixen un tractament de rehabilitació. Als Estats Units ja hi havia centres que s'ocupaven d'aquesta nova addicció.

 • GAL: interrogants i sospites
  Veure vídeo

  GAL: interrogants i sospites

  Història del grup terrorista GAL (Grups Antiterroristes d'Alliberament) i les seves possibles vinculacions amb diferents grups fàctics.

 • Ángel E. Mayayo: judici a porta oberta
  Veure vídeo

  Ángel E. Mayayo: judici a porta oberta

  Judici a porta oberta a Tarragona d'Ángel Emilio Mayayo, presumpte autor de l'assassinat de M. Teresa Mestre, esposa de l'industrial tarragoní Enric Salomó, processat per l'afer de l'oli de colza.

 • Xipre: pas a la divisió
  Veure vídeo

  Xipre: pas a la divisió

  Les comunitats grecoxipriota i turcoxipriota vivien a Xipre dividides per una frontera vigilada per forces de l'ONU des que els trucs van ocupar la part nord de l'illa i van forçar la divisió de les dues comunitats.

 • Festes de Ciutadella: nobles i cavalls
  Veure vídeo

  Festes de Ciutadella: nobles i cavalls

  La tradicional festa dels cavalls que se celebra per Sant Joan a Ciutadella.

 • Immigrats a França: un racisme no assumit
  Veure vídeo

  Immigrats a França: un racisme no assumit

  A partir de la festa de SOS Racisme a París, es presenta la reflexió de dos immigrats sobre el racisme i la seva pròpia evolució personal. El cantautor Mounsi va triomfar a París i la jove Ouiza Haneche se sentia desarrelada i discriminada.

 • La Perona: després de les barraques
  Veure vídeo

  La Perona: després de les barraques

  Després de la primera fase d'enderrocament de les barraques de la Perona, es fa una aproximació als gitanos que van haver de traslladar-se. Uns quants es van adaptar perfectament a la seva nova vida, mentre que d'altres no i seguien fent vida al carrer. Alguns es van gastar la indemnització de 400.000 pessetes i no tenien on viure.

 • Guinness: la conquesta d'un rècord
  Veure vídeo

  Guinness: la conquesta d'un rècord

  El 1985, més de 40.000 persones van tastar una botifarra de 5 quilòmetres cuinada a Cornellà per Josep Grugués, àlies "Papitu de la Llet del Piano". En Josep volia que la fita tingués entrada al llibre de rècords ?Guinness?. Un equip de TV3 va visitar la seu de l'editorial Guinness, a Londres, i va entrevistar diversos personatges vinculats amb els rècords.

 • Rafael Escobedo: innocència per demostrar
  Veure vídeo

  Rafael Escobedo: innocència per demostrar

  A l'Audiència Provincial de Madrid es van veure uns recursos d'apel·lació interposats per Rafael Escobedo, Javier Anastasio i Mauricio López Robert, en relació amb el "cas Urquijo". L'únic condemnat per l'assassinat dels marquesos era Rafael Escobedo i complia una condemna de 53 anys de presó. Escobedo es va declarar culpable un cop el van haver detingut, però més tard ho va negar i defensava que era innocent. L'assassinat dels marquesos va passar a l'agost del 1980.