• Ángel E. Mayayo: judici a porta oberta
  Veure vídeo

  Ángel E. Mayayo: judici a porta oberta

  Judici a porta oberta a Tarragona d'Ángel Emilio Mayayo, presumpte autor de l'assassinat de M. Teresa Mestre, esposa de l'industrial tarragoní Enric Salomó, processat per l'afer de l'oli de colza.

 • Xipre: pas a la divisió
  Veure vídeo

  Xipre: pas a la divisió

  Les comunitats grecoxipriota i turcoxipriota vivien a Xipre dividides per una frontera vigilada per forces de l'ONU des que els trucs van ocupar la part nord de l'illa i van forçar la divisió de les dues comunitats.

 • Festes de Ciutadella: nobles i cavalls
  Veure vídeo

  Festes de Ciutadella: nobles i cavalls

  La tradicional festa dels cavalls que se celebra per Sant Joan a Ciutadella.

 • Immigrats a França: un racisme no assumit
  Veure vídeo

  Immigrats a França: un racisme no assumit

  A partir de la festa de SOS Racisme a París, es presenta la reflexió de dos immigrats sobre el racisme i la seva pròpia evolució personal. El cantautor Mounsi va triomfar a París i la jove Ouiza Haneche se sentia desarrelada i discriminada.

 • La Perona: després de les barraques
  Veure vídeo

  La Perona: després de les barraques

  Després de la primera fase d'enderrocament de les barraques de la Perona, es fa una aproximació als gitanos que van haver de traslladar-se. Uns quants es van adaptar perfectament a la seva nova vida, mentre que d'altres no i seguien fent vida al carrer. Alguns es van gastar la indemnització de 400.000 pessetes i no tenien on viure.

 • Guinness: la conquesta d'un rècord
  Veure vídeo

  Guinness: la conquesta d'un rècord

  El 1985, més de 40.000 persones van tastar una botifarra de 5 quilòmetres cuinada a Cornellà per Josep Grugués, àlies "Papitu de la Llet del Piano". En Josep volia que la fita tingués entrada al llibre de rècords ?Guinness?. Un equip de TV3 va visitar la seu de l'editorial Guinness, a Londres, i va entrevistar diversos personatges vinculats amb els rècords.

 • Rafael Escobedo: innocència per demostrar
  Veure vídeo

  Rafael Escobedo: innocència per demostrar

  A l'Audiència Provincial de Madrid es van veure uns recursos d'apel·lació interposats per Rafael Escobedo, Javier Anastasio i Mauricio López Robert, en relació amb el "cas Urquijo". L'únic condemnat per l'assassinat dels marquesos era Rafael Escobedo i complia una condemna de 53 anys de presó. Escobedo es va declarar culpable un cop el van haver detingut, però més tard ho va negar i defensava que era innocent. L'assassinat dels marquesos va passar a l'agost del 1980.

 • Supporters: la violència com a esport
  Veure vídeo

  Supporters: la violència com a esport

  Retrat del fenomen de la violència entre els seguidors dels clubs de futbol anglesos, amb motiu dels incidents al partit de la Recopa d'Europa entre el Liverpool i la Juventus de Torí, que van causar 42 morts i més de 300 ferits.

 • Residus nuclears: una herència molesta
  Veure vídeo

  Residus nuclears: una herència molesta

  El reportatge mostra el procés d'emmagatzematge dels residus radioactius provinents dels isòtops radioactius utilitzats en medicina, en centrals nuclears i en la indústria.

 • Badia d'Algesires: explosió de petrolers
  Veure vídeo

  Badia d'Algesires: explosió de petrolers

  Informe sobre l'explosió d'un petroler japonès que va ocasionar per simpatia l'explosió d'un altre vaixell espanyol a la badia d'Algesires, amb un balanç de 37 víctimes.

 • Catalans a Austràlia: nostàlgia o integració
  Veure vídeo

  Catalans a Austràlia: nostàlgia o integració

  Els catalans que han emigrat a Austràlia han intentat d'integrar-s'hi sense perdre els orígens. El govern australià ja no permetia la immigració excepte en casos molt específics, perquè el 20% de la població no havia nascut al país. Un miler dels immigrants d'Austràlia eren catalans que un dia van mirar de fer fortuna als antípodes. Els catalans, com a minoria ètnica, tenien dret a espais radiofònics en una emissora de Brisbane.

 • Itàlia: la por del 'sorpasso'
  Veure vídeo

  Itàlia: la por del 'sorpasso'

  La situació política italiana havia canviat arran de les últimes eleccions administratives, que havia guanyat la Democràcia Cristiana. La coalició de govern, encapçalada pel PSI, en va sortir reforçada i el PCI va ser el gran derrotat, quan s'esperava que pogués superar la Democràcia Cristiana com l'any abans. "Sorpasso", en italià, vol dir "avançament automobilístic".

 • Ronald Reagan: un viatge polèmic
  Veure vídeo

  Ronald Reagan: un viatge polèmic

  El reportatge recull els moments més significatius d'un viatge força polèmic de Ronald Reagan per Europa i mostra tot el que gira a l'entorn del president nord-americà.

 • Franja de Ponent: el català a l'escola
  Veure vídeo

  Franja de Ponent: el català a l'escola

  A la Franja de Ponent, zona d'Aragó en què es parla català, es van començar a fer classes de català a les escoles públiques. La iniciativa va ser ben rebuda a tots els pobles menys a Fraga, on un grup de pares, amb el suport del PAR, s'oposaven al fet que els seus fills rebessin classes de català en l'horari lectiu.

 • Argentina: procés als militars
  Veure vídeo

  Argentina: procés als militars

  El judici contra els militars responsables de la repressió durant la dictadura va crear un estat d'opinió entre la població argentina. Amb diverses entrevistes a militars retirats i a familiars de desapareguts, algun d'ells català, es mostren els diferents parers. Uns exculpen els militars, altres creuen que aquest judici és un pas important però no el definitiu per aclarir els fets i trobar tots els culpables.

 • Sant Jordi: incidents injustificats
  Veure vídeo

  Sant Jordi: incidents injustificats

  Resum de la setmana prèvia al 23 d'abril del 1985 i als greus incidents protagonitzats per la policia a la Rambla. La Crida havia dut a terme diverses accions reivindicatives pel català, entre les quals destacava la seva acció a favor de la catalanització de Renfe, a l'Estació de Sants. Aquesta acció ja havia provocat alguna detenció, però res no feia preveure la violència amb què va actuar la policia el dia de Sant Jordi a la Rambla.

 • Etiòpia: el gemec de la fam
  Veure vídeo

  Etiòpia: el gemec de la fam

  Al gener del 1985 van sortir de Catalunya 280 tones de menjar cap a Etiòpia, però la fam anava assetjant el país a una velocitat superior a la capacitat de resposta internacional. Vuit milions de persones buscaven menjar desesperadament. La perspectiva era dramàtica i el govern no se sentia capaç de solucionar la situació.

 • Brasil: la lluita per la terra
  Veure vídeo

  Brasil: la lluita per la terra

  Reportatge sobre la vida del bisbe català Pere Casaldàliga i els problemes de la seva prelatura a Sao Félix do Araguaia, a la regió brasilera del Mato Grosso. També s'explica la situació dels petits agricultors en aquesta zona i la problemàtica de les reserves d'indis a la regió.

 • Joan Comorera: socialisme per a Catalunya
  Veure vídeo

  Joan Comorera: socialisme per a Catalunya

  El trasllat dels restes mortals de Joan Comorera va tornar a l'actualitat la trajectòria d'aquest dirigent comunista, fundador del PSUC el 1935. Va ser expulsat del partit per divergències amb el PCE i per les tesis nacionalistes. El reportatge analitza la personalitat del dirigent comunista i aporta diversos testimonis dels enfrontaments que van acabar amb l'expulsió del PCE el 1949.

 • Tupamaros: del penal a la llibertat
  Veure vídeo

  Tupamaros: del penal a la llibertat

  Reportatge sobre la sortida dels últims presoners amnistiats del grup MLN Tupamaros, després del retorn del règim democràtic. El nou ambient polític després de la caiguda del règim militar és analitzat pel president de la república, Julio M. Sanguinetti; els dirigents tupamaros Antonio Mas, Jessie Macchi, José Ramón Serrano i Raúl Gallinares; els militars general Medina i coronel Prada, i el senador Hugo Batalla.