• Grècia: un mal precedent
  Veure vídeo

  Grècia: un mal precedent

  Des de l'ingrés de Grècia a la CEE, el primer de gener del 1981, l'economia grega va experimentar un canvi en molts aspectes no gaire positius.

 • Galícia: tradició i avantguarda
  Veure vídeo

  Galícia: tradició i avantguarda

  Visió general de Galícia de cara a les pròximes eleccions autonòmiques. La crisi econòmica general tenia a Galícia característiques pròpies: el caciquisme i el minifundi en l'agricultura, i els greus problemes de la pesca i la reconversió naval. Com a contrast, a Vigo va sorgir una "moguda" en el món cultural, de l'art i de la moda. Els principals líders polítics eren conscients d'aquest contrast entre tradició i modernitat.

 • Reforma agrària: una font de desacords
  Veure vídeo

  Reforma agrària: una font de desacords

  L'inici de la reforma agrària a Andalusia, amb l'expropiació d'algunes finques subexplotades a Antequera, va ser un tema conflictiu. En aquest reportatge, polítics, tècnics de l'administració, jornalers i propietaris expressen la seva opinió sobre el conflicte.

 • Seat: el final d'una època
  Veure vídeo

  Seat: el final d'una època

  L'empresa automobilística Seat es trobava en una situació greu des que Fiat, quatre anys abans, va deixar de participar-hi. Seat va haver de reduir la plantilla, cosa que va provocar la sortida de més de 7.000 treballadors de l'empresa. Aquesta situació crítica potser es podia resoldre amb la compra de Seat per part de Volkswagen. Breu història de Seat des del 1954 fins aleshores.

 • Achille Lauro: segrest a alta mar
  Veure vídeo

  Achille Lauro: segrest a alta mar

  Història del segrest de l'"Achille Lauro" des del primer moment fins al cop de les forces americanes, en què van interceptar l'avió dels segrestadors i el van conduir a la base de Sigonella. Un equip del programa va seguir les peripecies dels catalans que hi havia a bord.

 • Portugal: la derrota socialista
  Veure vídeo

  Portugal: la derrota socialista

  Les eleccions legislatives de Portugal del 1985 van significar la derrota del Partit Socialista, amb profit dels socialdemòcrates i d'un partit nou creat amb el suport del president de la república, Ramalho Eanes. En aquest reportatge s'analitzen les causes de la derrota socialista.

 • Sàhara: el perill de pescar
  Veure vídeo

  Sàhara: el perill de pescar

  El conflicte del Sàhara es va actualitzar amb el metrallament del vaixell de pesca canari "Junquito" i el patruller de l'armada espanyola "Tagomago" per part del Front Polisario. En l'atac van morir un caporal de l'armada i un pescador canari. El Front Polisario va retenir durant 8 dies els 6 pescadors del "Junquito". Finalment, els van alliberar en presència de la funcionària espanyola Natividad Moreno, a 90 quilòmetres de Tindouf. Els pescadors expliquen com van anar els fets i assenyalen que portaven bandera marroquina, cosa que va desencadenar l'atac. El Front Polisario va assenyalar en roda de premsa, per boca de Bachir Sayed i Abdelgader Taleb, que consideraven aquell lloc zona de guerra amb el Marroc. El futur era incert per als vaixells de pesca artesanal canaris.

 • Sàhara: l'última descolonització
  Veure vídeo

  Sàhara: l'última descolonització

  Feia 10 anys de la "marxa verda" organitzada pel Marroc, que va envair el Sàhara mentre negociava amb el govern espanyol. Feia 10 anys d'una descolonització espanyola que no va portar el dret d'autodeterminació als saharians. L'ONU reconeixia el poble saharià des d'abans de la descolonització, però la política de fets consumats del rei Hassan II va desembocar en una colonització progressiva amb el vistiplau de França i Espanya. El príncep Joan Carles va intentar calmar, en els últims moments, l'ànim dels militars espanyols quan el Sàhara ja era matèria reservada. L'expansionisme marroquí va portar a una guerra al desert sense fi. Entrevistes als exsoldats Luis Romero i Manuel Ballvé, al coronel Rodríguez de Viguri, al saharaui Ahmed Buhari, al periodista Pablo de Dalmases, a Antonio Carro i Jaime de Pinies, i al coronel marroquí Tria, que ensenya el dispositiu dels murs en el desert per evitar el pas dels soldats del Front Polisario.

 • Astúries: por a la mina
  Veure vídeo

  Astúries: por a la mina

  Els freqüents accidents i les morts a les mines asturianes van provocar el malestar dels miners i les seves famílies.

 • "Portaavions ""Nimitz"": un arsenal flotant"
  Veure vídeo

  "Portaavions ""Nimitz"": un arsenal flotant"

  24 hores en la vida del portaavions nuclear nord-americà CV-68 "Nimitz", amb imatges de totes les seves dependències, el funcionament de la nau i entrevistes del personal a bord, amb motiu de la seva parada a Palma.

 • Xina: els signes del canvi
  Veure vídeo

  Xina: els signes del canvi

  Amb motiu del viatge de Felipe González a la Xina, acompanyat de trenta industrials espanyols, es fa un informe dels canvis produïts en aquell país durant els cinc anys anteriors, centrat en les transformacions tant de la capital, Pequín, com de l'àmbit agrícola. Els incentius salarials, la competitivitat, el consum i la planificació familiar eren els trets més destacables d'aquesta transformació.

 • Tràfic de nens: negociar amb la misèria
  Veure vídeo

  Tràfic de nens: negociar amb la misèria

  Amb motiu de la descoberta d'una xarxa de venda il·legal de nadons a Alacant, s'entrevista les dues dones implicades en el cas: María Iranzo, propietària d'una pensió de prostitutes, i Isabel Valero, botiguera que contactava amb les famílies interessades. María Iranzo va confirmar que havia participat en l'adopció del fill de Sara Montiel, Zeus. La legislació espanyola presentava deficiències a l'hora de tipificar aquests delictes.

 • Irlanda: una illa verda i pobra
  Veure vídeo

  Irlanda: una illa verda i pobra

  A Irlanda només un 2% de la població parlava el gaèlic. El govern irlandès, per tal de protegir i potenciar aquesta llengua i les tradicions irlandeses, va establir una sèrie d'actuacions, com ara crear escoles de gaèlic per a infants i joves, granges marines que generarien llocs de treball per impedir la contínua emigració a altres països, etc.

 • Revista ambulant: una lenta decadència
  Veure vídeo

  Revista ambulant: una lenta decadència

  El Lido era un dels últims teatres de revista ambulants d'Espanya. Desplaçant-se amb la companyia en els trajectes d'una ciutat a una altra, el reportatge mostra la vida quotidiana dels seus membres, els assajos dels esquetxos còmics, el treball de cada component del teatre (el sastre, el xòfer...).

 • Tsukuba: l'orgia tecnològica
  Veure vídeo

  Tsukuba: l'orgia tecnològica

  La fira internacional de Tsukuba, al Japó, va servir perquè les empreses japoneses presentessin els aparells i les tecnologies que acabarien sent quotidianes en un futur pròxim.

 • "Jet set: ""dolce vita"" a Marbella"
  Veure vídeo

  "Jet set: ""dolce vita"" a Marbella"

  A Marbella, durant la temporada d'estiu, l'anomenada "jet set" augmentava les activitats socials amb festes, desfilades de models, sortejos de la Creu Roja, etc.

 • Broadway: canvi de decorat
  Veure vídeo

  Broadway: canvi de decorat

  Molts edificis antics de la zona de Broadway, a Nova York, els tiraven a terra a causa de les altíssimes cotitzacions del sòl al barri de l'espectacle més famós.

 • Illes Medes: un tresor difícil de guardar
  Veure vídeo

  Illes Medes: un tresor difícil de guardar

  Les mesures de protecció per a l'espai natural submarí de les illes Medes van provocar diferents postures entre els pescadors de la zona, els submarinistes esportius i l'administració.

 • Inversions japoneses: benvingudes a Catalunya
  Veure vídeo

  Inversions japoneses: benvingudes a Catalunya

  Reportatge sobre la comunitat japonesa (uns 500) que vivia a Catalunya el 1985, des de cuiners fins a directius d'empresa, coincidint amb l'inici del viatge del president Jordi Pujol al Japó. Catalunya era la segona regió europea en inversions japoneses, unes inversions que creixien cada any. El reportatge també analitza els canvis en els sistemes de producció de les empreses amb majoria de capital japonès.

 • EUA: una addicció nova
  Veure vídeo

  EUA: una addicció nova

  A Nova York i Atlantic City, el joc i les apostes creen addicció en algunes persones i requereixen un tractament de rehabilitació. Als Estats Units ja hi havia centres que s'ocupaven d'aquesta nova addicció.