• Arenys, on tot comença
  Veure vídeo

  Arenys, on tot comença

  El 30 minuts inicia la nova temporada 2019-2020 amb un reportatge que dona a conèixer com es va gestar ara fa deu anys a Arenys de Munt la primera consulta sobre la independència de Catalunya.

 • Canvi climàtic: l'empremta humana
  Veure vídeo

  Canvi climàtic: l'empremta humana

  Una reflexió sobre el canvi climàtic i l'emergència climàtica en què ens trobem motivada per la intervenció humana sobre el planeta.

 • Vacances a Txernòbil
  Veure vídeo

  Vacances a Txernòbil

  Visitem la regió on es va viure el pitjor accident nuclear de la història i que des de l'emissió de la sèrie d'HBO rep prop d'un 50% més de visites.

 • La màfia jove
  Veure vídeo

  La màfia jove

  Itàlia no troba cap solució efectiva contra la nova Camorra, una de les organitzacions criminals més grans del món, que s'ha rejovenit i és molt més sanguinària

 • Llenguaferits
  Veure vídeo

  Llenguaferits

  Nou de cada deu llengües que hi ha al món estan, segons els lingüistes, amenaçades i poden desaparèixer durant aquest segle. El procés pot tenir moltes causes, però el detonant sempre és el mateix: una generació de parlants decideix no transmetre-la als fills. La sentència de mort, en aquest punt, ja està signada.

 • Entre togues. 52 dies al Suprem
  Veure vídeo

  Entre togues. 52 dies al Suprem

  Treball d'anàlisi gravat durant el judici als líders independentistes que se situa en els primers moments d'investigació per part de la Fiscalia de l'Audiència Nacional, l'any 2015, i avança fins al moment final del vist per a sentència.

 • Això era casa meva
  Veure vídeo

  Això era casa meva

  L'agost del 2018, el politòleg catalanosirià Gabriel Garroum va tornar a casa dels seus pares, a Alep, i va poder comprovar els desastres de la guerra i la problemàtica que afronten milions de refugiats davant un retorn insegur a Síria.

 • El Brasil més ultra
  Veure vídeo

  El Brasil més ultra

  Jair Bolsonaro és un excapità i el primer militar que accedeix al poder després del cop d'estat que va fer l'exèrcit el 1964 i la dictadura que va imposar fins al 1985. Però com és que un polític que un any abans només aconseguia un 4% d'intenció de vot entre l'electorat brasiler ha arribat a la presidència del Brasil?

 • Curar-se en salut
  Veure vídeo

  Curar-se en salut

  Hi ha molta gent que busca solucions als seus problemes de salut més enllà de la medicina convencional confiant en les anomenades teràpies naturals, que en molts casos no tenen cap base científica.

 • Víctimes de l'oli de palma
  Veure vídeo

  Víctimes de l'oli de palma

  Indonèsia és el primer productor mundial d'oli de palma. El consum mundial d'aquest oli és, actualment, de 62 milions de tones, i continua creixent sense aturador.

 • El dia dels connectats
  Veure vídeo

  El dia dels connectats

  Cuba viu, els últims anys, una febre que recorre l'illa: la recerca de wifi per poder parlar amb els familiars que viuen a l'estranger. El govern ha instal·lat alguns punts amb aquesta tecnologia, davant de les seus d'algunes institucions públiques i places i carrers principals de les ciutats

 • Compte enrere cap al Brexit
  Veure vídeo

  Compte enrere cap al Brexit

  L'últim mes, els ciutadans europeus que viuen al Regne Unit o els britànics que viuen a Europa han assistit a la confusió política entorn del Brexit entre la perplexitat i la incertesa. Són els que no van poder votar en el referèndum i, en canvi, són els més afectats

 • Aïllament: la presó dins la presó
  Veure vídeo

  Aïllament: la presó dins la presó

  "30 minuts" estrena "Aïllament: la presó dins la presó", per donar a conèixer una realitat molt desconeguda del sistema penitenciari: els departaments especials de règim tancat. Les persones poden passar fins a 18 hores tancades a la seva cel·la en soledat.

 • Viure de renda... bàsica
  Veure vídeo

  Viure de renda... bàsica

  Indaguem en una de les propostes més controvertides de l'actualitat per combatre la pobresa i la desigualtat: la renda bàsica universal. Posem la lupa a Barcelona, Finlàndia i Namíbia.

 • Salvar la Costa Brava
  Veure vídeo

  Salvar la Costa Brava

  L'arribada massiva de capital estranger i el final de la crisi han reactivat el sector immobiliari a la Costa Brava, a primera línia de mar. Des de Llançà fins a Lloret, els projectes urbanístics sorgeixen com bolets a tocar d'espais naturals o en zones boscoses. Els veïns i els ecologistes de Girona s'han unit sota la plataforma, SOS Costa Brava. Volen preservar els últims paratges naturals de la Costa Brava.

 • El sexe ignorat
  Veure vídeo

  El sexe ignorat

  Fins al 1998 no es va descobrir que el clítoris, l'òrgan estrella del plaer sexual de les dones, era el doble de llarg del que deien els manuals mèdics. L'oblit de la ciència no és casual. Perquè la sexualitat de les dones ha estat lligada durant segles només a la reproducció, i moltes se senten culpables, encara avui, d'exercir el seu dret al plaer. El tabú està tan arrelat que la imatge d'un grup de dones amb un mirall explorant-se per reconèixer-se els genitals encara ens sorprèn.

 • Fugir per viure
  Veure vídeo

  Fugir per viure

  La Rahaf va poder fugir de l'Aràbia Saudita, on les dones viuen sota la tutela d'un home, necessiten el seu permís per a tot i sovint intenten fugir dels maltractaments en l'àmbit familiar.

 • Sense batec
  Veure vídeo

  Sense batec

  "No hi ha batec" són les duríssimes paraules que han hagut de sentir molts pares. Cada any moren 2.500 nadons a l'estat, 6 cada dia. La pèrdua d'un fill durant la gestació, o poc temps després de néixer, encara és un tema tabú i poc comprès per la societat.

 • Són segures les meves drogues?
  Veure vídeo

  Són segures les meves drogues?

  La Brianna Price és una DJ canadenca, coneguda artísticament com a B. Traits. En el reportatge de la BBC "Són segures les meves drogues?", la Brianna s'endinsa en el món de les persones usuàries de drogues, però també de qui les fabrica i distribueix, a la Gran Bretanya.

 • Sabem acollir?
  Veure vídeo

  Sabem acollir?

  Persones carregades de maletes voltant per Barcelona. No són turistes. Acaben d'arribar, han dormit al carrer o en una pensió d'emergència social. La primera parada és l'Oficina d'Estrangeria, on demanen protecció internacional.

Anar al contingut