• Què va matar Arafat?
  Veure vídeo

  Què va matar Arafat?

  La cadena de televisió Al Jazeera mostra una investigació d'impacte mundial: el líder palestí podria haver estat assassinat amb material radioactiu.

 • Sobreviure a la N-II
  Veure vídeo

  Sobreviure a la N-II

  A la carretera Nacional-II, al seu pas per les comarques gironines, hi moren una mitjana de dinou persones a l'any en accidents.

 • El càstig de la humiliació
  Veure vídeo

  El càstig de la humiliació

  Una nova moda recorre els Estats Units: la pena de la vergonya. Policies i jutges l'apliquen en delictes i faltes. I els ciutadans, per fer denúncies concretes.

 • Un toc d'atenció
  Veure vídeo

  Un toc d'atenció

  Cada dia es diagnostiquen més trastorns per dèficit d'atenció amb o sense hiperactivitat, malaltia més coneguda per la sigla TDAH. És un trastorn neurobiològic que s'inicia a la infantesa i que en el 50% dels casos perdura també durant l'adolescència i l'edat adulta.

 • Entrevistes abans de l'execució
  Veure vídeo

  Entrevistes abans de l'execució

  Un reportatge sobre el "reality show" de la televisió xinesa que ha tingut un impacte mundial. La periodista Ding Yu entrevista convictes abans de ser executats.

 • Aquells dies de glòria
  Veure vídeo

  Aquells dies de glòria

  "Era la construcció d'una ciutat... Era un gran projecte, i tothom en participava, d'aquest gran projecte... ", ens diu l'escriptor Eduardo Mendoza, 20 anys després dels Jocs Olímpics de Barcelona.

 • El miracle alemany: les dues cares
  Veure vídeo

  El miracle alemany: les dues cares

  Tot Europa, i més ara, amb la deblacle econòmica de molts països, mira cap al model alemany: anys de sacrificis per tornar a créixer i reduir dràsticament l'atur. Però s'han acabat els sacrificis? Quin preu en paguen, encara, els alemanys?

 • Desconstrucció
  Veure vídeo

  Desconstrucció

  Després de l'esclat de la bombolla immobiliària, la nostra versió agreujada de la crisi mundial, la gran pregunta és "i ara què?".  A Espanya hi ha prop d'un milió de vivendes noves sense vendre. Bona part de l'estoc immobiliari del país està ara en mans de les entitats financeres.

 • I els meus diners?
  Veure vídeo

  I els meus diners?

  Quan començava la crisi, centenars de milers de persones sense coneixements financers van comprar, refiant-se dels consells del seu banc o caixa, un producte difícil d'entendre i de risc: les participacions preferents. Ara, no poden recuperar els seus estalvis sense perdre molt diners.

 • I tu, d'on ets?
  Veure vídeo

  I tu, d'on ets?

  L'any 1993, el programa "30 minuts" va entrevistar una cinquantena de nois i noies de diferents edats que vivien a Catalunya i eren fills d'estrangers. Ara hem tornat a trobar-nos amb alguns d'ells.

 • L'islam, en nom de la por
  Veure vídeo

  L'islam, en nom de la por

  L'extrema dreta ha aconseguit unes resultats rècord en les eleccions presidencials a França. Un dels fantasmes electorals més utilitzats ha estat la por a la islamització de França. Qui "cuina" aquest argument?

 • Entrampats a l'Aldea
  Veure vídeo

  Entrampats a l'Aldea

  El cas de l'Aldea, al Baix Ebre, es va convertir a finals de l'any passat en el fantasma més temut de la crisi per a qualsevol persona: anar al caixer i no poder treure diners. Una situació d'autèntic "corralito".

 • Situació límit
  Veure vídeo

  Situació límit

  Les últimes xifres aportades per les entitats de beneficència han encès el llum vermell: a Catalunya, una de cada cinc persones viu en situació de pobresa i un de cada quatre nens no té el que necessita per créixer amb normalitat.

 • Ivie Okundaye. Una dona de carretera
  Veure vídeo

  Ivie Okundaye. Una dona de carretera

  Ivie Okundaye, una jove nigeriana que exercia la prostitució a la Jonquera, va ser atropellada mortalment fa dos anys. El seu cas desvetlla el mètode d'esclavatge, a través del ritual del vudú, de la prostitució d'origen nigerià al nostre país i a Europa.

 • Els profetes de l'apocalipsi
  Veure vídeo

  Els profetes de l'apocalipsi

  Hi ha una agitació mundial, especialment a través d'internet, sobre la pretesa profecia maia: el món s'acabarà el 21 de desembre d'aquest any 2012. Qui s'hi prepara? Com? Qui en fa negoci?

 • Una qüestió d'honor
  Veure vídeo

  Una qüestió d'honor

  Sicília comença a plantar cara a la Cosa Nostra i viu un auge important de la lluita contra la Màfia.

 • 1812: Quan érem francesos
  Veure vídeo

  1812: Quan érem francesos

  El 19 de març de 1812 es proclamava a Cadis la Constitució de 1812, la "Pepa". Però què passava a Catalunya? Fem memòria: érem una província de l'imperi napoleònic.

 • Històries gruegues
  Veure vídeo

  Històries gruegues

  Grècia es debat entre la fallida i la supervivència en l'Europa de l'euro. Com viuen la gran depressió els seus ciutadans?

 • Fukushima, a un pas de l'abisme
  Veure vídeo

  Fukushima, a un pas de l'abisme

  Fa un any, la fallida de la central nuclear de Fukushima, arran del tsunami, va estar a punt de desembocar en una gran catàstrofe nuclear. Testimonis i protagonistes directes ens expliquen minut a minut la batalla per impedir-ho.

 • El perdó
  Veure vídeo

  El perdó

  Etarres penedits demanen perdó a familiars de víctimes del terrorisme en trobades discretes, dures i molt emotives. Dos protagonistes ens expliquen la seva experiència.