• Aixecant el vol
  Veure vídeo

  Aixecant el vol

  El Prat no es conforma a ser el segon aeroport espanyol per darrere de Barajas. L'enorme potèncil turístic de Catalunya fa créixer el Prat en vols de curta i llarga distància, una amenaça per al domini de l'aeroport madrileny.  

 • El terror de Boko Haram
  Veure vídeo

  El terror de Boko Haram

  Boko Haram, la milícia islamista que terroritza el nord-est de Nigèria, va centrar l'atenció mundial pel segrest massiu de noies estudiants el 15 d'abril. Però Boko Haram actua des de fa molt temps.

 • Eclipsi solar
  Veure vídeo

  Eclipsi solar

  Milers de petits inversors van invertir en energia solar atrets per les facilitats que donava el govern espanyol. Molts es van endeutar confiant en les condicions fixades a través d'un reial decret. Però els governs han anat canviant les condicions i ara molts temen perdre la inversió i fins i tot casa seva.

 • Pacients en espera
  Veure vídeo

  Pacients en espera

  23.825 catalans va ser operats l'any passat més tard dels sis mesos en llista d'espera garantits per la legislació. Un decret del Parlament del 2002 fixa aquest temps d'espera màxim per a catorze de les intervencions més comunes: cataractes, pròtesis de genoll i de maluc, galindons, varices... 

 • La travessia de l'infern
  Veure vídeo

  La travessia de l'infern

  La ruta africana, el malson d'aquells immigrants que arriben a los fronteres d'Europa arriscant la vida a la recerca d'un futur. Des del Camerun, Emile, Elie i Joseph volen arribar a París.   

 • Después de Dios, Muñoz
  Veure vídeo

  Después de Dios, Muñoz

  Una història d'èxits i fracassos, d'odis i venjances que comença a la postguerra espanyola i arriba fins als nostres dies. Especial "Después de Dios, Muñoz"

 • Después de Dios, Muñoz
  Veure vídeo

  Después de Dios, Muñoz

  "Después de Dios, Muñoz" és una de les frases amb què la Barcelona de la postguerra definia el poder de Julio Muñoz Ramonet, l'empresari que va acumular una immensa fortuna, gràcies a l'estraperlo i als contactes amb el règim franquista.

 • La nostra fàbrica "low cost"
  Veure vídeo

  La nostra fàbrica "low cost"

  Ara fa un any es va enfonsar l'edifici del taller tèxtil Rana Plaza de Bangla Desh. Més de 1.500 persones hi van morir. La fàbrica "low cost" de les grans marques occidentals, a examen.

 • Avortament, dret a decidir?
  Veure vídeo

  Avortament, dret a decidir?

  L'avantprojecte de la nova llei de l'avortament ha encès la societat civil. És la tercera regulació des de la transició democràtica

 • L'estat secret
  Veure vídeo

  L'estat secret

  El nou líder de Corea del Nord, Kim Jong-un, exerceix un control absolut de la informació que surt del país i de la que hi entra. Però hi han esquerdes.

 • Invasors
  Veure vídeo

  Invasors

  El cargol poma, un cargol invasor que ha arrasat algunes de les principals zones arrossaires del món, fa estralls al delta de l'Ebre, quatre anys després d'haver envaït aquest espai natural d'alt valor ambiental.

 • En nom de l'honor
  Veure vídeo

  En nom de l'honor

  Cada any, a l'Índia, més d'un miler de joves són assassinats per les seves pròpies famílies. El seu pecat? Enamorar-se del noi o la noia que no toca.

 • EL DILEMA DE CRIMEA
  Veure vídeo

  EL DILEMA DE CRIMEA

  Arran de la crisi i la revolta a Ucraïna, la comunitat russòfona de Crimea ha convocat un referèndum per decidir l'annexió o no de la península a Rússia. Un gir històric que ha encès totes les alarmes a Europa.

 • La guerra secreta d'Obama
  Veure vídeo

  La guerra secreta d'Obama

  Els Estats Units han optat per assassinar els seus enemics a distància, amb la nova arma de moda: els "drones", aparells no tripulats. Una guerra clandestina cada cop més devastadora entre les poblacions civils dels països que reben els atacs.

 • Viquipedistes
  Veure vídeo

  Viquipedistes

  Una enciclopèdia desenvolupada al marge de les lleis del mercat, amb autors aficionats que no cobren i usuaris que no paguen, s'ha convertit en la primera font d'informació mundial. 

 • Viure en una gàbia
  Veure vídeo

  Viure en una gàbia

  A Hong Kong, prop de dues-centes mil persones viuen en autèntiques gàbies. El sistema econòmic no els deixa cap més opció.

 • Els catalans de Guinea
  Veure vídeo

  Els catalans de Guinea

  El "30 minuts" s'endinsa en l'última etapa colonial a través de la memòria dels catalans. Un equip de reporters recupera imatges inèdites de la vida colonial i de líders guineans.

 • "Barcelona, any 39: arriba Franco"
  Veure vídeo

  "Barcelona, any 39: arriba Franco"

  El 26 de gener del 1939, les tropes de Franco entraven a Barcelona i la guerra civil es donava pràcticament per acabada. La ciutat queia en mans dels nacionals sense oferir resistència.

 • Exportistes
  Veure vídeo

  Exportistes

  El 1995 vam acompanyar un grup d'empresaris catalans en una missió comercial al sud-est asiàtic. Volien obrir nous mercats. Ara, dinou anys després, en un moment de crisi en què es parla tant d'exportació, hem volgut saber com els està anant.

 • Els nous okupes
  Veure vídeo

  Els nous okupes

  La Mar, la Judith i el Miquel, el Jordi i l'Eva... els protagonistes d'aquest 30 minuts no s'haguessin imaginat mai que avui estarien vivint com a okupes en un pis d'una entitat bancària. Tenien feina, casa i el que es considera una vida "normal".

Anar al contingut