• Bullying
  Veure vídeo

  Bullying

  Segons dades d'Ensenyament, prop d'un 4% dels alumnes catalans de Secundària consideren que han patit episodis greus d'assetjament escolar. Com ho viuen les víctimes? Per què ho fan els agressors?

 • Castor, un negoci rodó?
  Veure vídeo

  Castor, un negoci rodó?

  El Castor és el magatzem de gas subterrani més gran d'Espanya, però mai ha entrat en funcionament. Ara, els consumidors hauran de pagar per aquesta infraestructura, que, ara per ara, no serveix per res.

 • L'ascens d'Estat Islàmic
  Veure vídeo

  L'ascens d'Estat Islàmic

  El jihadisme ha atacat França -la massacre de "Charlie Hebdo"- amb una extrema crueltat. Joves musulmans radicalitzats d'arreu del món s'emmirallen en grups com Estat Islàmic o combaten al seu costat a Síria i l'Iraq. Com va sorgir EI?

 • Ciutadans sota vigilància
  Veure vídeo

  Ciutadans sota vigilància

  Edward Snowden va revelar a tot el món l'existència del "gran germà". Després hem conegut la col·laboració d'empreses com Google, Facebook i Yahoo en l'espionatge massiu de la ciutadania mundial.

 • La màfia tòxica
  Veure vídeo

  La màfia tòxica

  Durant més de vint anys, la màfia va enterrar a la regió de Nàpols milions de tones de residus tòxics. Quines són les conseqüències?

 • 12:19 Temps de silenci
  Veure vídeo

  12:19 Temps de silenci

  El 29 de novembre del 2013, a les 12.19 hores, la Generalitat Valenciana va tallar les emissions de l'RTVV, la radiotelevisió pública valenciana. El govern valencià havia decidit suprimir l'ens unes setmanes abans, just després de conèixer-se la sentència de nul·litat d'un ERO que ja havia suposat l'acomiadament de vora 1.000 treballadors.

 • Passi per caixa
  Veure vídeo

  Passi per caixa

  Paguem massa per un servei funerari? De la Unió Europea, som els que més paguem per la mort. Per què? 

 • Benvinguts al 9-N
  Veure vídeo

  Benvinguts al 9-N

  Acompanyem tres persones de diferents punts d'Espanya i de diferents àmbits professionals que viuran a Catalunya el 9N. Amb diversitat de matisos, tots tres consideren una catàstrofe la possible independència catalana.  

 • Catalunya a la russa
  Veure vídeo

  Catalunya a la russa

  Han salvat el sector immobiliari, han il.usionat el sector turístic i s'han quedat -o gairebé- a viure aquí atrets pel clima, per una societat que els fascina i per la caiguda del preu de l'habitatge.

 • Èxodes
  Veure vídeo

  Èxodes

  Fa trenta anys que el programa "30 minuts" tracta de manera continuada el fenomen de l'èxode: pobles sencers forçats a marxar per por de perdre la vida. Per commemorar l'aniversari, un equip de "30 minuts" ha escollit aquest problema etern, vinculat una vegada i una altra a l'actualitat. Especial "Èxodes" 

 • A l'epicentre de l'Ebola
  Veure vídeo

  A l'epicentre de l'Ebola

  El virus de l'Ebola que assola l'Àfrica Occidental ja s'ha cobrat més de 3.000 víctimes mortals. Viatgem fins a la localitat de Guekédou, la zona zero de l'epidèmia.

 • Bojos per córrer
  Veure vídeo

  Bojos per córrer

  El "running", l'esport de córrer, és el que més ha crescut en aquests últims anys, fins i tot durant la crisi. Els organitzadors de curses han vist com es multiplicava la participació i com es multiplicaven les curses. 

 • CIE, presó administrativa
  Veure vídeo

  CIE, presó administrativa

  Els Centres d'Internament d'Estrangers viuen en el centre de la polèmica. Què són? Com funcionen?

 • Separats i desiguals
  Veure vídeo

  Separats i desiguals

  Torna la segregació racial a les escoles dels Estats Units, 60 anys després de la seva prohibició. Com? Per què?

 • L'Assemblea, un retrat
  Veure vídeo

  L'Assemblea, un retrat

  En les últimes Diades, centenars de milers de persones han sortit al carrer per demanar la independència de Catalunya. Són mobilitzacions organitzades per l'Assemblea Nacional Catalana, una associació sense ànim de lucre, nascuda fa només dos anys.

 • Goodbye Scotland?
  Veure vídeo

  Goodbye Scotland?

  El referèndum d'independència del 18 de setembre a través de les històries humanes, les tradicions, les músiques i fins i tot els paisatges d'Escòcia.

 • Aixecant el vol
  Veure vídeo

  Aixecant el vol

  El Prat no es conforma a ser el segon aeroport espanyol per darrere de Barajas. L'enorme potèncil turístic de Catalunya fa créixer el Prat en vols de curta i llarga distància, una amenaça per al domini de l'aeroport madrileny.  

 • El terror de Boko Haram
  Veure vídeo

  El terror de Boko Haram

  Boko Haram, la milícia islamista que terroritza el nord-est de Nigèria, va centrar l'atenció mundial pel segrest massiu de noies estudiants el 15 d'abril. Però Boko Haram actua des de fa molt temps.

 • Eclipsi solar
  Veure vídeo

  Eclipsi solar

  Milers de petits inversors van invertir en energia solar atrets per les facilitats que donava el govern espanyol. Molts es van endeutar confiant en les condicions fixades a través d'un reial decret. Però els governs han anat canviant les condicions i ara molts temen perdre la inversió i fins i tot casa seva.

 • Pacients en espera
  Veure vídeo

  Pacients en espera

  23.825 catalans va ser operats l'any passat més tard dels sis mesos en llista d'espera garantits per la legislació. Un decret del Parlament del 2002 fixa aquest temps d'espera màxim per a catorze de les intervencions més comunes: cataractes, pròtesis de genoll i de maluc, galindons, varices... 

Anar al contingut