• L'assalt al Capitoli
  Veure vídeo

  L'assalt al Capitoli

  Els últims dies del mandat del president Trump van portar la fractura del país a un punt sense retorn i van estar a punt de destruir la democràcia als Estats Units amb l'episodi que es va viure el 6 de gener al Capitoli.

 • Emergència climàtica: el crit de la terra
  Veure vídeo

  Emergència climàtica: el crit de la terra

  Un reportatge especial amb dos capítols. En aquest segon s'abordarà la problemàtica que genera la crisi climàtica a les comarques interiors del país i al Pirineu.

 • Emergència climàtica, l'ultimàtum del mar- 30 minuts
  Veure vídeo

  Emergència climàtica, l'ultimàtum del mar- 30 minuts

  Un reportatge especial amb dos capítols. En aquest primer veurem els impactes del canvi climàtic sobre el litoral català i les seves conseqüències socials.

 • Vides deportades
  Veure vídeo

  Vides deportades

  Les deportacions són l'etapa menys visible de les migracions, però deixen cada any milers d'històries de vida escapçades

 • Sobreviure al directe
  Veure vídeo

  Sobreviure al directe

  La cultura en directe viu el moment més delicat des de fa molt anys. La COVID ha impactat molt fort en un sector ple de mancances i ha fet tancar empreses i ha deixat a l'atur milers de persones.

 • Cranc blau, la plaga a taula
  Veure vídeo

  Cranc blau, la plaga a taula

  L'espècie invasora més polèmica ha arribat a les costes catalanes per quedar-se. L'atractiu, el seu alt valor gastronòmic; l'amenaça, la pèrdua de diversitat al litoral i als rius del nostre país.

 • Sangita
  Veure vídeo

  Sangita

  La Neus Sangita, que va ser adoptada al Nepal quan tenia dos anys per una família catalana, torna als seus orígens per trobar-se un país devastat pel terratrèmol del 2015.

 • On és la sida ?
  Veure vídeo

  On és la sida ?

  Mentre el coronavirus ocupa les nostres vides, l'1 de desembre es torna a celebrar el dia Mundial de la Lluita contra la sida, la que va ser la gran pandèmia de finals del segle XX i que encara segueix matant un milió de persones cada any.

 • Tot el que sabem de tu
  Veure vídeo

  Tot el que sabem de tu

  El "big data" permet tractar bilions de dades, és molt útil en la investigació sobre la Covid o en el diagnòstic del càncer, però també presenta molts riscos en relació amb la privacitat i pot provocar discriminacions d'alguns ciutadans.

 • Barcelona, vides en blanc
  Veure vídeo

  Barcelona, vides en blanc

  El reportatge s'endinsa en el món del tràfic i el consum de cocaïna a Barcelona per descobrir per què la capital catalana és la ciutat d'Europa on més es consumeix aquesta droga il·legal.

 • Escoles, la distància social
  Veure vídeo

  Escoles, la distància social

  Les escoles han reobert després de sis mesos. Amb fragilitat i incertesa, per l'augment progressiu d'alumnes confinats a causa de la Covid-19, però amb voluntat decidida de continuar obertes i no repetir els errors de la primavera passada. La clau de l'èxit o del fracàs està lligada en bona mesura a l'evolució del rebrot a Catalunya, però també a un dels principals problemes del sistema educatiu: la segregació escolar.

 • Sense turisme
  Veure vídeo

  Sense turisme

  La crisi del coronavirus ha colpejat directament un dels motors més importants de l'economia catalana, que s'ha aturat d'un dia per l'altre.

 • Els reportatges del "30 minuts" aquesta tardor
  Veure vídeo

  Els reportatges del "30 minuts" aquesta tardor

  Passi el que passi, aquesta tardor hi serem amb més actualitat que mai. Quins efectes té la Covid en el turisme? Com serà la tornada a l'escola? Quin ús es fa del "big data" en la prevenció del virus?

 • Despoblats
  Veure vídeo

  Despoblats

  El 30 minuts és testimoni del procés inexorable de despoblament de les zones rurals de la Catalunya interior i analitza els cas de 3 pobles: Prat de Comte (Terra Alta), la Febró (Baix Camp) i Guimerà (Urgell).

 • "Moure'ns : el nou repte"
  Veure vídeo

  "Moure'ns : el nou repte"

  Serà només públic el transport que ve? I si és privat, serà elèctric? Aquest és el dilema que es plantegen moltes ciutats europees i el coronavirus ha accelerat el canvi

 • Vull escollir-lo jo
  Veure vídeo

  Vull escollir-lo jo

  El 30 minuts s'endinsa en una de les formes més desconegudes i soterrades de la violència masclista: els matrimonis forçosos. I ho fa a partir del testimoni d'una generació de noies nascudes o educades a Catalunya.

 • Hospital sense fronteres
  Veure vídeo

  Hospital sense fronteres

  L'hospital de Cerdanya, el primer transfronterer d'Europa, va ser dissenyat i està gestionat alhora per dos països amb llengües, cultures i models sanitaris diferents. Ara , a la lluita contra la Covid 19, s'han unit forces.

 • Residències, els grans oblidats
  Veure vídeo

  Residències, els grans oblidats

  El 30 minuts ha seguit una de les pàgines més negres de l'actual crisi sanitària: l'impacte devastador del coronavirus a les residències geriàtriques, entrant dins dels centres i recollint l'angoixa de treballadors, residents i familiars

 • La Xina: després de l'hivern, la primavera
  Veure vídeo

  La Xina: després de l'hivern, la primavera

  Recorregut per tota la crisi del coronavirus a la Xina, des dels inicis al mes de gener, on imperava una opacitat absoluta sobre el que estava passant fins a la fi del fred que ha coincidit amb la reducció a zero dels contagis locals.

 • Dins del coronavirus
  Veure vídeo

  Dins del coronavirus

  Un equip del 30 minuts ha seguit des del primer moment la gestió d'aquesta crisi a Catalunya i ha estat testimoni privilegiat d'alguns moments de presa de decisions, gens fàcils, sempre ben a prop, des de dins.

Anar al contingut