• On és la sida ?
  Veure vídeo

  On és la sida ?

  Mentre el coronavirus ocupa les nostres vides, l'1 de desembre es torna a celebrar el dia Mundial de la Lluita contra la sida, la que va ser la gran pandèmia de finals del segle XX i que encara segueix matant un milió de persones cada any.

 • L'ona més devastadora
  Veure vídeo

  L'ona més devastadora

  Una enorme explosió al port de Beirut seguida d'una imparable ona de xoc, a més de 300 metres per segon, va devastar tot el que va trobar al seu pas, deixant un rastre de morts, ferits i una desolació absoluta.

 • Tot el que sabem de tu
  Veure vídeo

  Tot el que sabem de tu

  El "big data" permet tractar bilions de dades, és molt útil en la investigació sobre la Covid o en el diagnòstic del càncer, però també presenta molts riscos en relació amb la privacitat i pot provocar discriminacions d'alguns ciutadans.

 • Sense justícia no hi haurà pau
  Veure vídeo

  Sense justícia no hi haurà pau

  La mort atroç de George Floyd a mans de la policia ha provocat dolor i ràbia als Estats Units i a tot el món. El reportatge fa un recorregut pel què ha passat en els darrers cinc anys dins del moviment "Black Lives Matter" .

 • Barcelona, vides en blanc
  Veure vídeo

  Barcelona, vides en blanc

  El reportatge s'endinsa en el món del tràfic i el consum de cocaïna a Barcelona per descobrir per què la capital catalana és la ciutat d'Europa on més es consumeix aquesta droga il·legal.

 • Escoles, la distància social
  Veure vídeo

  Escoles, la distància social

  Les escoles han reobert després de sis mesos. Amb fragilitat i incertesa, per l'augment progressiu d'alumnes confinats a causa de la Covid-19, però amb voluntat decidida de continuar obertes i no repetir els errors de la primavera passada. La clau de l'èxit o del fracàs està lligada en bona mesura a l'evolució del rebrot a Catalunya, però també a un dels principals problemes del sistema educatiu: la segregació escolar.

 • Sense turisme
  Veure vídeo

  Sense turisme

  La crisi del coronavirus ha colpejat directament un dels motors més importants de l'economia catalana, que s'ha aturat d'un dia per l'altre.

 • Els reportatges del "30 minuts" aquesta tardor
  Veure vídeo

  Els reportatges del "30 minuts" aquesta tardor

  Passi el que passi, aquesta tardor hi serem amb més actualitat que mai. Quins efectes té la Covid en el turisme? Com serà la tornada a l'escola? Quin ús es fa del "big data" en la prevenció del virus?

 • Despoblats
  Veure vídeo

  Despoblats

  El 30 minuts és testimoni del procés inexorable de despoblament de les zones rurals de la Catalunya interior i analitza els cas de 3 pobles: Prat de Comte (Terra Alta), la Febró (Baix Camp) i Guimerà (Urgell).

 • "Moure'ns : el nou repte"
  Veure vídeo

  "Moure'ns : el nou repte"

  Serà només públic el transport que ve? I si és privat, serà elèctric? Aquest és el dilema que es plantegen moltes ciutats europees i el coronavirus ha accelerat el canvi

 • Vull escollir-lo jo
  Veure vídeo

  Vull escollir-lo jo

  El 30 minuts s'endinsa en una de les formes més desconegudes i soterrades de la violència masclista: els matrimonis forçosos. I ho fa a partir del testimoni d'una generació de noies nascudes o educades a Catalunya.

 • Hospital sense fronteres
  Veure vídeo

  Hospital sense fronteres

  L'hospital de Cerdanya, el primer transfronterer d'Europa, va ser dissenyat i està gestionat alhora per dos països amb llengües, cultures i models sanitaris diferents. Ara , a la lluita contra la Covid 19, s'han unit forces.

 • 55 dies a casa
  Veure vídeo

  55 dies a casa

  "55 dies a casa" és el retrat social de diferents grups, famílies, amics, parelles o persones que viuen soles i que durant aquest espai de temps, 55 dies, han hagut de fer un canvi radical a les seves vides per adaptar-se al fet de no poder sortir de casa. Gravats per ells mateixos, sense la presència de professionals i des de la perspectiva de la seva intimitat i de l'interior de les seves cases i de les seves vides, totes aquestes persones han compartit aquesta situació reflexionant sobre la por, l'enyorança, la soledat, però també sobre la solidaritat, l'amistat i l'amor.

 • Residències, els grans oblidats
  Veure vídeo

  Residències, els grans oblidats

  El 30 minuts ha seguit una de les pàgines més negres de l'actual crisi sanitària: l'impacte devastador del coronavirus a les residències geriàtriques, entrant dins dels centres i recollint l'angoixa de treballadors, residents i familiars

 • La Xina: després de l'hivern, la primavera
  Veure vídeo

  La Xina: després de l'hivern, la primavera

  Recorregut per tota la crisi del coronavirus a la Xina, des dels inicis al mes de gener, on imperava una opacitat absoluta sobre el que estava passant fins a la fi del fred que ha coincidit amb la reducció a zero dels contagis locals.

 • Dins del coronavirus
  Veure vídeo

  Dins del coronavirus

  Un equip del 30 minuts ha seguit des del primer moment la gestió d'aquesta crisi a Catalunya i ha estat testimoni privilegiat d'alguns moments de presa de decisions, gens fàcils, sempre ben a prop, des de dins.

 • Mama Congo. Dones al cor de l'Àfrica
  Veure vídeo

  Mama Congo. Dones al cor de l'Àfrica

  Els periodistes catalans Lisi Andrés i Josep París ens apropen a la dura realitat de les dones al Congo, un dels països del món on és més difícil ser dona, i mostren la lluita feminista al país.

 • Austràlia, els incendis que vindran
  Veure vídeo

  Austràlia, els incendis que vindran

  A Austràlia s'han viscut històries terrorífiques pels recents incendis, incendis de sisena generació que seran més freqüents arreu del planeta i que amenacen d'arribar també al nostre país.

 • Justícia per als rohingyes
  Veure vídeo

  Justícia per als rohingyes

  Fa tres anys, l'estiu del 2017, l'exèrcit birmà va destruir de manera sistemàtica uns 500 pobles de l'estat de Rakhine. Tota la població va fugir travessant boscos i turons amb el que havien pogut salvar de les flames. Els que s'escapaven d'aquesta destrucció eren rohingyes d'aquest estat de Birmània, musulmans que fa segles que hi viuen, però que són considerats indesitjables en un país de majoria budista.

 • La gran vellesa
  Veure vídeo

  La gran vellesa

  L'allargament de la vida i l'envelliment progressiu de la població són una realitat a Europa i suposa un dels reptes principals del segle XXI. Veurem quatre exemples d'històries de vida a Catalunya i, també, d'envelliments diferents.

Anar al contingut