"30 minuts" tractarà la situació d'excepcionalitat del curs escolar pel Covid-19

Tardor 2020

Aquesta tardor, "30 minuts" serà més actualitat que mai i, a partir del 13 de setembre, començarà la 37a temporada en antena. El programa més veterà de Televisió de Catalunya ha continuat, una temporada més, liderant de forma global la franja del "prime time" dels diumenges a la nit amb una audiència mitjana de 351.000 persones, cosa que representa un 14,0% de quota. Més de 3 milions d'espectadors han connectat amb algun reportatge del "30 minuts" aquesta temporada. Els 5 reportatges més seguits d'aquesta última temporada són: "Sentenciats", amb 728.000 espectadors (25,8%), seguit per "Dies de tsunami" (23,7%), "Dins del coronavirus" (21,1%), "Hospital sense fronteres" (18,4%) i "Barra lliure" (17,4%).

La temporada 2020-2021 començarà amb un reportatge sobre els efectes de la crisi del coronavirus en el turismea Barcelona, Eivissa-Formentera, Salou i Port Aventura i les comarques del Pallars Sobirà i el Solsonès. Es podrà veure com ha afectat la disminució dels visitants internacionals, i el creixement dels locals, a aquests diferents emplaçaments i a tots aquells que en viuen de manera directa o indirecta.

El consum de cocaïna i les seves conseqüències, a
El consum de cocaïna i les seves conseqüències, a "Vides en blanc"

"30 minuts" també es fixarà en temes que afecten la salut, com el consum de cocaïna i les seves conseqüències, i seguirà posant l'atenció en malalties com la sida, quan fa 40 anys dels primers casos coneguts, sense deixar de cobrir una possible segona onada de la Covid-19. Pel que fa al territori, el programa se centrarà en com afecta el canvi climàtic Catalunya i en la incidència que la crisi de la Covid-19 tindrà en l'habitatge, així com en les alternatives habitacionals que estan sorgint per fer que aquest dret sigui per a tothom.

La situació d'excepcionalitat que s'està vivint ha portat el "30 minuts" a recordar com va acabar el curs escolar, com ha començat el nou i les conseqüències que ha tingut per a la comunitat educativa en el seu conjunt. Com, tot plegat, ha fet aflorar desigualtats i situacions de vulnerabilitat quan aquesta educació no ha pogut ser presencial.

La privacitat de les dades personals, a
La privacitat de les dades personals, a "Big data"

Igualment, el seguiment que s'ha fet de les persones contagiades i els seus contactes és una de les qüestions que han suscitat més interès pel que comporta l'ús de dades personals en la prevenció i la lluita contra l'extensió de la malaltia. Aquest fet ha tornat a portar a debat l'ús de les dades massives ("big data"), que té aspectes positius aplicats a la medicina i a la predicció de catàstrofes naturals, per exemple, però que pot ser un perill per a la nostra privacitat en funció de l'ús i l'abús que se'n faci. S'esperen una tardor i un hivern carregats d'una actualitat trepidant i per això "30 minuts" estarà amatent als esdeveniments que afectin la societat per ser-hi, com sempre, a primera línia i amb l'ànim de fer arribar a l'audiència els reportatges més interessants i, com sempre, amb la pluralitat i el rigor informatiu que el caracteritzen.

Anar al contingut