Tardor 2019

"30 minuts" abordarà la problemàtica de l'alcohol, un dels principals problemes de salut pública de Catalunya
"30 minuts" abordarà la problemàtica de l'alcohol, un dels principals problemes de salut pública de Catalunya

El 19 d'octubre d'enguany, "30 minuts" arribarà als 35 anys a la primera línia del millor reporterisme. Després d'aquestes 34 temporades ininterrompudes en antena, el programa de reportatges més veterà de TV3, que actualment dirigeix Carles Solà, continua liderant la franja del "prime time" dels diumenges a la nit. És seguit, de mitjana, per unes 372.000 persones, amb una quota del 14% aquesta última temporada,
una dècima més que l'anterior (2017-18), en què ja va aconseguir superar en més de tres punts la mitjana de la temporada 2016-17. Els 5 reportatges més vistos han estat: "Marcats per l'1-O", amb 854.000 espectadors i una quota del 29,2%, seguit d'"Entre togues", "D'on ve el que mengem", "Viure de renda bàsica" i "El sexe ignorat". La temporada 2019-20 començarà el 8 de setembre amb el reportatge "Arenys, on tot comença", sobre els deu anys de la primera consulta sobre la independència de Catalunya a través dels seus principals protagonistes. Del setembre també cal destacar un reportatge sobre el consum d'alcohol, que ara mateix és el primer problema de salut pública a Catalunya.

El diumenge 20 d'octubre, l'endemà del dia en què el programa farà 35 anys, s'estrenarà careta nova i una imatge renovada, en la línia de destacar la claredat, la transparència i l'obertura, que "30 minuts" es marca com a objectius en aquesta nova etapa. Aquell diumenge es commemoraran els 35 anys amb un reportatge sobre els canvis en les formes de treball, la precarietat i les vulneracions constants dels drets dels treballadors, especialment en el sector de l'economia de les plataformes digitals, així com les perspectives de futur en aquest àmbit.

Aquesta tardor, "30 minuts" es fixarà especialment en temàtiques relacionades amb els col·lectius més vulnerables i la defensa dels drets humans, la crisi i emergència climàtica, el consum, la salut, així com els conflictes i canvis socials i polítics arreu del món, com ara el crèdit social a la Xina, la situació dels fills dels refugiats sirians al Líban o les morts en solitud al Japó. Igualment, es tractarà l'actualitat social, política, econòmica i cultural de Catalunya, amb reportatges com els que ja s'han estat produint sobre les conseqüències de l'envelliment de la població catalana, el debat sobre la presència de l'os al Pirineu, la sentència del judici del procés i les seves conseqüències, el despoblament del territori o la mutilació genital femenina, entre altres.