Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
"30 minuts" mostra el dia a dia a La Palma

"Sota el volcà": el drama humà de l'erupció del Cumbre Vieja

El 19 de setembre passat el volcà de Cumbre Vieja, a l'illa de La Palma, es va despertar, després de 50 anys sense cap activitat

A les illes Canàries, un arxipèlag d'origen volcànic, les erupcions dels volcans terrestres i marítims són força habituals, però en el cas del volcà de La Palma, la seva activitat està tenint unes conseqüències desastroses per als veïns, que viuen amb molta incertesa la seva evolució diària. Al llarg d'aquestes setmanes, el Cumbre Vieja s'ha convertit en un dels volcans més destructius que es recorden. L'erupció ha devastat llars i indústries, ha destruït granges i plantacions de plataners i altres cultius i ha provocat un dany ambiental sense precedents a l'illa, que ha cridat l'atenció de la comunitat científica internacional.

En només un mes i mig que fa des de la primera explosió, el volcà de Cumbre Vieja ha arribat a vessar prop de 100 milions de metres cúbics de lava i ha destrossat la vida de milers de persones. El treball de científics i investigadors ha estat clau en la gestió d'aquesta crisi provocada per un fenomen natural, en què ha treballat un enorme contingent d'agents de seguretat i voluntaris arribats de les altres illes Canàries i de la Península.
El desallotjament forçós de més de 7.000 persones i la destrucció de barris sencers, cultius i finques ha despertat una gran onada de solidaritat. Centenars de voluntaris intenten ajudar els afectats mentre es busquen solucions per gestionar un futur ple d'incerteses.

El reportatge "Sota el volcà", que ha emès el programa "30 minuts", és un treball dels equips de Radio Televisión Canaria amb la periodista Beatriz Rodríguez al capdavant. El reportatge repassa el drama humà que viu la població de les zones afectades i la solidaritat desplegada a l'illa per mirar d'esmorteir les incalculables pèrdues materials a què s'enfronten. També mostra com els equips d'emergència, que breguen dia a dia amb el dolor dels seus veïns i familiars, queden afectats emocionalment, mentre intenten garantir la seguretat dels ciutadans de La Palma.

 

Un reportatge de Beatriz Rodríguez.

Imatge: Claudio Híjar.

Una producció de Radio Televisión Canaria.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut