Diumenge, a les 22.05, a TV3

"Pujol: els secrets d'Andorra", a "30 minuts"

Del 1980 al 2014. Durant 34 anys, Jordi Pujol va mantenir un secret guardat a Andorra. Se'n va desentendre, va nomenar dos gestors perquè se'n fessin càrrec, va mirar cap a un altre cantó i va deixar passar el temps. El 2014, la informació va sortir bruscament a la llum, en portada, a la premsa. La família Pujol Ferrusola havia fet un moviment de 3,4 milions d'euros entre dos bancs d'Andorra. El secret queda al descobert. Era una deixa, o diners de la corrupció?

Jordi Pujol en una imatge del "30 minuts" "Pujol: els secrets d'Andorra"
Jordi Pujol en una imatge del "30 minuts" "Pujol: els secrets d'Andorra"

El "30 minuts" presenta el reportatge "Pujol: els secrets d'Andorra", la reconstrucció del cas judicial de la família Pujol. La defensa, les acusacions, la família Pujol i diversos periodistes que han investigat el cas exposen el seu punt de vista, reconstrueixen el trencaclosques, expliquen la seva versió i plantegen els interrogants oberts.

És una organització criminal, la família Pujol Ferrusola, com assenyala el jutge? Els diners d'Andorra provenen d'una deixa de l'avi Florenci Pujol, com defensa la família? Venen de la corrupció i el tràfic d'influències, com asseguren les acusacions? Quins són els casos de possible corrupció que busquen les investigacions judicials? Quin paper va tenir la policia patriòtica i l'operació Catalunya en el cas Pujol?Es van pressionar banquers andorrans per obtenir informació dels líders del procés i el nacionalisme català?

'Pujol: els secrets d'Andorra'
'Pujol: els secrets d'Andorra' mira d'aclarir els grans interrogants del cas

Han estat set anys d'instrucció judicial i encara hi ha tràmits pendents. "30 minuts" emet el reportatge "Pujol: els secrets d'Andorra" per mirar d'aclarir els grans interrogants. El cas està a punt d'entrar en la recta final.

Un reportatge de Genís Cormand i Xavier Bonet
Imatge i muntatge: Txus Navarro
Producció: Carles Fernández

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut