Atorgat a "Fora de tot: els sensellar"

Premis de Civisme als Mitjans de Comunicació (2018)

Fora de tot: els sensellar

El reportatge "Fora de tot: els sensellar", del programa "30 minuts", de TV3, ha estat guardonat amb el Premi de Civisme als Mitjans de Comunicació en la categoria de treball televisiu. Han recollit el premi els autors del reportatge, Georgina Pujol i Joan Albert Lluch.
Els Premis de Civisme estan organitzats pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, i s'han lliurat al Palau de Pedralbes de Barcelona en un acte presidit pel vicepresident del govern i conseller d'Economia i Hisenda, Pere Aragonès.

Els Premis Civisme reconeixen treballs, obres i actuacions dins de l'àmbit del civisme, entès com un instrument essencial per a la inclusió social, la lluita contra la pobresa, i els valors i els principis que fomentin la cultura cívica, amb perspectiva de gènere.

El reportatge "Fora de tot: els sensellar" és una producció pròpia del programa "30 minuts" que analitza com Finlàndia ha aconseguit ser l'únic país d'Europa que ha reduït la xifra de persones sense llar, mentre que a tot Europa ha pujat de manera alarmant, i Barcelona, a nivell espanyol, és la ciutat que té més persones dormint al carrer. És la primera vegada que un equip de periodistes de Catalunya i d'Espanya entra dins del sistema finlandès d'acollida als sensesostre per veure com ho han fet perquè ningú no dormi al carrer i per reduir el sensesostrisme més que en cap altre país europeu.

El programa va emetre el reportatge el 8 d'abril passat, amb una audiència de 442.000 espectadors i un 14,5% de quota, que el van fer líder del dia de la seva franja. Aquest és el segon guardó que rep el reportatge de Georgina Pujol i Joan Albert Lluch, que també ha rebut el Premi Memorial Joan Carrera en l'apartat d'Inclusió Social.

VÍDEOS RELACIONATS