Atorgat a "CIE, presó administrativa"

Premi per a la Diversitat en l'Audiovisual (2016)

Manifestació devant CIE Zona Franca

Manifestació devant CIE Zona Franca

El programa "30 minuts" ha estat distingit amb el Premi per a la Diversitat en l'Audiovisual que atorga la Mesa per a la Diversitat en l'Audiovisual, entitat impulsada pel Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC). El programa de TV3 ha rebut el premi en la categoria de televisió pel reportatge "CIE, presó administrativa".

Ahir dijous al matí, en el marc de les VIII Jornades de la Mesa per a la Diversitat en l'Audiovisual, que s'han dut a terme al Palau Robert de Barcelona, el programa "30 minuts" ha estat distingit amb el Premi per a la Diversitat en l'Audiovisual. El treball que ha destacat el jurat és el del reportatge "CIE, presó administrativa", una producció associada amb Batabat. Xavier Montanyà i Antonio Cortés, autors del reportatge, i Oriol Cortacans, productor executiu de Batabat, han recollit el guardó que els acredita com a guanyadors en la categoria de televisió.

El reportatge "CIE, presó administrativa" explora la realitat del centre d'internament d'estrangers (CIE) de la Zona Franca de Barcelona a partir de l'experiència de diversos immigrants que hi han estat internats i de les crítiques d'advocats i d'associacions com la Fundació Migra Studium, la Plataforma Tanquem els CIEs, SOS Racisme o la Coordinadora Catalana per a la Prevenció de la Tortura.   

 

VÍDEOS RELACIONATS