Atorgat a "Fora de tot: els sensellar"

Premi Memorial Joan Carreras (2018)

El treball, que ha estat guardonat amb el Premi Memorial Joan Carrera, en l'apartat Inclusió Social, es va emetre el 8 d'abril, va reunir 442.000 espectadors amb un 14,5% de quota, i va ser líder de la seva franja.

El "30 minuts" de producció pròpia "Fora de tot: els sensellar", un reportatge de Georgina Pujol i Joan Albert Lluch, analitza com Finlàndia ha aconseguit ser l'únic país d'Europa que ha reduït la xifra de persones sense llar, mentre que a tot Europa ha pujat de manera alarmant. Barcelona, a nivell espanyol, és la ciutat que té més persones dormint al carrer. Ha estat la primera vegada que un equip de periodistes de Catalunya i d'Espanya ha entrat dins del sistema finlandès d'acollida als sensesostre per veure com ho han fet.

El jurat del Premi Memorial Joan Carrera ha estat format per Carme Borbonès, patrona de les Fundacions Missatge Humà i Cristià i de Catalunya Cristiana; Jordi Breu, membre del Memorial Joan Carrera; Peio Sánchez, rector de Santa Anna de Barcelona; Jaume Aymar, membre del Memorial Joan Carrera i director de Ràdio Estel i Catalunya Cristiana, i els periodistes Salvador Aragonès, Ignasi Miranda i Carme Munté. Enric Frigola, cap de programes de Ràdio Estel, ha actuat de secretari.

Aquests premis són convocats pel Memorial Joan Carrera, creat l'any 2015 per  treballar per mantenir ferma la memòria, el pensament i la figura del bisbe Joan Carrera. Aquesta associació, juntament amb Catalunya Cristiana i Ràdio Estel, impulsa la creació d'aquests premis periodístics amb motiu del desè aniversari de la seva mort.

El veredicte del jurat i el lliurament dels guardons va tenir lloc durant la 6a edició de la Nit de Ràdio Estel i Catalunya Cristiana, el sopar anual a benefici d'aquests dos mitjans de comunicació. Com cada any, la Nit, celebrada el divendres 1 de juny i organitzada pel Club+Amics, ha estat presidida per l'arquebisbe de Barcelona, el cardenal Joan Josep Omella, i ha comptat amb un gran nombre de personalitats del món eclesial, cultural, social i polític català.

  

 

VÍDEOS RELACIONATS