Atorgat a "CIE, presó administrativa"

Premi Francesc Candel (2015)

Manifestació devant CIE Zona Franca
Manifestació devant CIE Zona Franca

El programa de TV3, "30 minuts" ha estat distingit amb un dels Premis Francesc Candel, instituïts per la Fundació Carulla, pel coratge expressat a "CIE, presó administrativa", un reportatge de Xavier Montanyà i Antonio Cortés emès el 28 de setembre del 2014, que denunciava l'anomalia democràtica que signifiquen els Centres d'Internament d'Estrangers.

Els Premis Francesc Candel tenen per finalitat reconèixer i difondre les bones pràctiques en l'àmbit de la integració dels ciutadans catalans d'origen immigrant.

El jurat reconeix "el servei públic i el coratge en la denúncia de l'anomalia democràtica que signifiquen els Centres d'Internament d'Estrangers, monstres nascuts de la raó política. Un documental que explora la realitat d'aquests centres i el seu funcionament a través de les històries d'alguns dels interns del CIE de la Zona Franca de Barcelona. El reportatge aprofundeix d'una manera rigorosa i compromesa en una realitat punyent que sovint s'ignora o s'obvia, i denuncia irregularitats com la privació de llibertat per falta administrativa, la violència física, les deficiències mèdiques, l'opacitat i la manca d'informació a familiars i periodistes".

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut