Atorgat a "I tu, d'on ets?"

Premi de Periodisme que atorga la Fundació Anna Lindh (2012)

"I tu, d'on ets?"

"I tu, d'on ets?"

El reportatge del programa "30 minuts" de TV3 "I tu d'on ets?", un treball de Jaume Bartrolí i Ramon Vallès, ha estat reconegut, amb el Premi de Periodisme que atorga la Fundació Anna Lindh. El reportatge, emès el passat mes de maig, retroba una cinquantena de nois i noies de diferents edats que vivien a Catalunya i eren fills d'estrangers i que el programa havia entrevistat per primera vegada l'any 93.

La Fundació Anna Lindh, entitat participada i finançada per més de 40 països euromediterranis que busca apropar les persones com a mitjà per promoure el diàleg entre cultures i el respecte a la diversitat, ha reconegut també el valor integrador del reportatge del "30 minuts" amb el Premi de Periodisme 2012. 

"I tu d'on ets?" Alguns dels protagonistes del primer reportatge havien vingut al nostre país de petits, però la majoria ja havien nascut aquí. En la dècada dels noranta, quan es va gravar aquell reportatge, començava un fenomen nou a gran escala: els immigrants ja no venien d'altres llocs de l'estat, com abans, sinó de l'estranger. "30 minuts" va parlar amb els fills dels pioners, els fills dels primers que havien arribat, per saber com s'adaptaven al país les noves generacions i, també, com s'adaptava a ells el país. A "I tu d'on ets?" "30 minuts" els torna a entrevistar vint d'anys després. Hi ha qui és metge, actor, administratiu, sommelier, educador social o dissenyador de joies. Alguns han arribat a ser el que volien; altres, la vida els ha fet fer un tomb inesperat. Uns treballen, altres estan a l'atur. Alguns tenen fills, altres, no.