"La fi dels antibiòtics", seleccionat

Premi Boehringer Ingelheim (2018)

La fi dels antibiòtics

El programa és candidat en la 31 edició del Premi Boehringer Ingelheim al Periodisme en Medicina pel reportatge titulat "La fi dels antibiòtics", que plantejava per què alguns antibiòtics estaven deixant de ser efectius.

Avui, el Consell de Selecció del premi ha anunciat els 12 finalistes d'aquest any entre els quals se seleccionaran els tres guanyadors, un per a cada categoria: periodisme imprès, digital i audiovisual. Els altres candidats a la categoria de periodisme audiovisual són Rebeca María Escribano, d'Onda Regional de Murcia; Alaitz Ochoa, Guillermo Roa i Iñaki Leturia, d'Euskal Telebista; i Pere Estupinyà, de TVE. Els noms dels guanyadors en cada categoria se sabran el 15 de novembre.

En els últims 30 anys han participat en el premi més de 2.000 periodistes espanyols, i més de 60 professionals han estat reconeguts pels seus treballs.

"La fi dels antibiòtics"

El reportatge de Jordi Regàs i Sara Segarra, emès el 7 de gener del 2018, parla de com el mal ús i l'abús dels antibiòtics ha fet que els bacteris hagin après a defensar-se i s'hi hagin fet resistents. El 2050 hi podria haver més morts per culpa dels superbacteris que pel càncer.

El problema sorgeix del fet que els antibiòtics estan deixant de ser efectius. Com a mínim, per tractar certes malalties. Són el que ja es coneix com a superbacteris, uns bacteris que s'han tornat resistents a la majoria d'antibiòtics.

L'abús s'ha produït en medicina humana, perquè els metges sovint recepten els antibiòtics per si de cas. Molta gent també s'automedica i es pensa que curen el refredat.

 

VÍDEOS RELACIONATS