Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Torna el "30 minuts"

Nova temporada de "30 minuts"

La 39a temporada del "30 minuts" començarà a l'octubre

El programa de reportatges ha seguit liderant el prime time de molts diumenges, amb una audiència mitjana de l'11,7%, apostant per tractar l'actualitat catalana i internacional i alhora aprofundint en temes que són d'interès general. Els reportatges elaborats per l'equip de  "30  minuts" informen dels esdeveniments d'actualitat i conviden a la reflexió des del rigor informatiu, la diversitat de veus i la profunditat en el tractament.

 

"Pegasus, l'espia a la butxaca"

 

La temporada arrencarà amb alguns dels temes que més han captat l'interès públic: el Catalangate, el cas de l'espionatge a l'independentisme català i a altres polítics, periodistes i advocats amb el programa Pegasus, així com el debat sobre el futur dels Pirineus que ha generat l'anunci de la candidatura per a la celebració dels Jocs Olímpics d'hivern de l'any 2030.

 

"Pirineus, quin futur?"

 

Juntament amb aquests dos treballs, aquesta tardor descobrirem com Catalunya s'ha convertit en un veritable hub de la marihuana, especialitzant-se no només en la recepció i distribució d'aquesta droga, sinó també en l'elaboració, amb una implicació creixent d'alguns estaments que l'haurien de combatre.

 

"Encaminats a una narcosocietat"

 

Amb motiu dels cinc anys de l'1-O, ens centrarem en el dret d'autodeterminació i com l'entenen tres estats europeus: el Regne Unit en relació amb Escòcia, França en el cas de Còrsega i Espanya en relació amb el Sàhara Occidental. 

 

"El poder de decidir"

 

També coneixerem com afronten la sortida de la presó algunes dones i homes que han complert condemna i que esperen que la seva reinserció social sigui, de debò, una segona oportunitat.

Veurem la tendència cada vegada més gran al vegetarianisme i al veganisme enfront del consum de carn i les derivades mediambientals de la producció de carn a gran escala o el creixement de la demanda de reproducció assistida de dones, sobretot de les que volen ser mares al voltant dels 40 anys, i el volum d'aquest negoci i les conseqüències físiques i psíquiques d'aquests tractaments.

 

"Morir pels drets humans"

 

Durant tot un any, dos equips del programa han seguit de ben prop els protagonistes de dues històries que coneixerem al llarg d'aquesta nova temporada: els pagesos d'Alcarràs, en una de les pitjors campanyes de fruita dolça, i els defensors dels drets humans de Colòmbia i Mèxic, amenaçats per les seves lluites i que l'Agència Catalana de Cooperació ha acollit durant mig any.

En el terreny internacional seguirem amb la mirada posada en la guerra d'Ucraïna i les seves implicacions per a aquell país i per a Rússia, amb dos reportatges de producció pròpia, quan faci un any de l'inici de la invasió russa d'Ucraïna, i estarem atents a les conseqüències energètiques, alimentàries, econòmiques i socials que se'n derivaran a escala mundial.

 

"Viure a 50º"

 

Tractarem sobre els efectes del canvi climàtic que ja s'evidencien, amb temperatures rècord, sequeres i tempestes extremes. També abordarem la sostenibilitat de l'ús del gasoil per al transport de mercaderies,  així com la resposta davant de l'esgotament dels recursos naturals.  Com sempre, ens mantindrem atents a les vulneracions dels drets humans i els conflictes socials i polítics, aquí i a la resta del món.

En definitiva, com cada any des d'en fa 39, el "30 minuts" seguirà atent a l'actualitat del país i del món, fidel a l'estil d'una de les marques més consolidades del periodisme "current afairs" a nivell internacional per oferir, diumenge rere diumenge, reportatges emmarcats en el principi de servei públic que ha caracteritzat TV3 al llarg de la seva trajectòria.

 

 

 

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut