Quan, ara fa un any, hi va haver l'atemptat de la Rambla, un dels llocs on més de pressa se'n van notar els efectes va ser al Mercat de la Boqueria. Però la tornada a la feina, l'endemà mateix, va ser signe de la voluntat de recuperar immediatament la normalitat. El reportatge "Mercats oberts" es pregunta per la realitat dels mercats municipals de Barcelona. Un model de xarxa que és únic al món, amb 39 mercats alimentaris repartits en els 10 districtes de la ciutat. El "30 minuts" d'aquest diumenge 19 d'agost s'endinsa en l'exemple representatiu de quatre mercats de Barcelona, el de Sant Antoni, , just abans que obrís les seves portes, després d'una ambiciosa reforma que va allargar-se més de 8 anys, el de Sants, el de la Mercè a Nou Barris- i, és clar, el de la Boqueria, que als mateixos reptes que qualsevol altre mercat, hi afegeix els problemes derivats de l'afluència massiva de visitants, sobretot turistes. Com s'enfronten als canvis de costums? En tot cas, els mercats segueixen sent un mirall de la societat com han estat sempre aquests equipaments essencials en la nostra cultura. I, sobretot, tenen futur? Un reportatge de Tana Collados i Víctor Díaz / Imatge: Carles de la Encarnación / Producció: Jèssica Montaner /  Muntatge: Moisès Casanovas