La Débora i l'Albert quan encara no havien perdut en Baloo, un dels seus dos chihuahues
"30 minuts": "Animals i companyia"

La recerca d'en Baloo, el gos que es va esfumar en un replà d'escala

Els seus propietaris han recollit més d'onze mil firmes de suport, però no han aconseguit que la policia investigui el cas

Fa setze mesos que la Débora Sebastián i en Xavier López busquen desesperadament en Baloo, un dels seus dos chihuahues. Va desaparèixer a l'interior d'un bloc de pisos quan la parella visitava un familiar. Sospiten que algun veí té retingut el gosset i no s'atreveix a tornar-lo. 

 

"Érem una família de quatre. La desesperació és cada vegada més gran. El no entendre, el no saber res... És horrible, horrible.", Débora Sebastián, propietària d'en Baloo

 

Quan van arribar a la porteria de l'edifici, van deslligar el gos i quan van arribar al primer pis, en Baloo ja havia desaparegut. A partir d'aquell moment van començar un periple per trobar-lo.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 30 minuts (@30minutstv3)

 

 

"En Baloo i la Bimba són els nostres fills. I són part de nosaltres i de la nostra família, i de la família més propera perquè és la família de casa, és amb qui convius cada dia.", Xavier López, propietari d'en Baloo

 

Les càmeres de seguretat de l'edifici van captar com en Baloo va pujar les escales abans que els seus propietaris (Reportatge "Animals i companyia")

 

Van revisar les imatges de les càmeres de seguretat, que els van confirmar el que recordaven: en Baloo havia pujat davant seu. Durant un mes van dormir allà per vigilar la porta i seguir els veïns amb l'esperança de trobar-lo. I fins i tot van contractar diferents investigadors privats per descobrir què havia passat amb en Baloo.

La pèrdua d'en Baloo va ser un cop fort per a la parella. La recerca també va arribar a les xarxes socials i fins i tot s'han organitzat manifestacions davant de l'edifici. Anteriorment, la parella ja havia creat un perfil a Instagram amb en Baloo que ha estat un puntal emocional i també una eina per a la recerca.

Fins avui, han reunit més d'onze mil firmes de suport a les xarxes socials. Però tot i això, no han aconseguit que la policia investigui el cas. A Barcelona es perden 1.600 gossos cada any. Un de cada quatre no torna mai més a casa.  

 

"Per nosaltres és una família i ara ens han tret el nostre fill i estem nosaltres sense ell i ell sense nosaltres. I igual que nosaltres ho estem passant molt malament, el Baloo també ho estarà passant molt malament sense nosaltres, pobre.", Xavi López, propietari d'en Baloo (Reportatge "Animals i companyia")

 

 

Anar al contingut