Atorgat a "Trànsit, menors transsexuals"

Seattle Transgender Film Festival (2017)

David, un dels personatges de "Trànsit, menors transsexuals"

David, un dels personatges de "Trànsit, menors transsexuals"

El documental "Trànsit, menors transsexuals", del programa "30 minuts", ha obtingut el guardó al millor documental en la 12a edició del Seattle Transgender Film Festival, als Estats Units. Dirigida per Roser Oliver i Lluís Montserrat, la cinta mostra el testimoni de les identitats transgènere des de diverses perspectives.

Històricament s'ha associat la transsexualitat al món dels adults, però cada cop hi ha més nens i nenes que, ja de ben petits, expliciten clarament la seva disconformitat amb el gènere que se'ls va assignar en néixer. Alguns d'aquests menors fan, en edats molt primerenques, el trànsit social per viure d'acord amb el gènere amb el qual s'identifiquen. Tots ells formen part d'una "nova generació trans".

"Trànsit, menors transsexuals" s'endinsa en la realitat d'aquests menors trans a través del relat en primera persona de quatre casos: David (6 anys), Estel (11 anys), Raquel (14 anys) i Mario (17 anys).  Uns testimonis impactants que permeten entendre les vivències d'aquests nens i nenes abans i després de fer el trànsit i els difícils processos d'acceptació que, sovint, viuen els seus pares.

VÍDEOS RELACIONATS