Diumenge, a les 21.55, a TV3

El mur de Trump

Dissabte, 20 de gener, farà un any que Donald Trump va començar a exercir la presidència dels Estats Units d'Amèrica. Donald Trump va basar la seva campanya com a candidat a president en una promesa: fer tornar milions d'immigrants sense papers a Mèxic.

Ara, quan es compleix el primer any del seu mandat, descobrim com el president nord-americà està posant en marxa els seus controvertits plans d'expulsió d'immigrants.

És a través de la periodista de la BBC Hilary Andersson que veurem les conseqüències que està tenint sobre la població immigrada irregular la promesa que Trump va fer al seu electorat. Andersson ha anat a buscar les famílies immigrants dividides per les detencions i els fills dels pares detinguts que han quedat absolutament desemparats arran de l'aplicació d'aquestes mesures extremes.

Als Estats Units, cada cop més persones afirmen que aquestes polítiques de Trump estan dividint Amèrica. "El mur de Trump" també recull les veus d'aquells que donen suport a les deportacions i acompanya l'acció de la policia d'Arizona, que, quan cau la nit, persegueix i deté els immigrants que, tot i saber el futur que els espera, s'atreveixen a entrar sense permís a la fortalesa que Trump està construint.

Un reportatge de Hilary Andersson

Producció: BBC Panorama