Diumenge, a les 21.55, a TV3

"Dies de Tsunami", a "30 minuts"

Tsunami Democràtic bloqueja la frontera entre els estats francès i espanyol durant 30 hores a la Jonquera. Dos equips del "30 minuts" segueixen en els punts clau, des del primer moment, l'acció de protesta i el desallotjament per part dels gendarmes i els Mossos.
La Jonquera

Desenes de cotxes formen un tap a l'autopista francesa, alenteixen la marxa i queden aturats. Al punt fronterer, es munta un escenari, s'hi instal·len tendes, s'ofereix intendència i es construeixen unes barricades.

L'endemà, el punt fronterer de Behobia, al País Basc, es col·lapsa per una nova acció de Tsunami Democràtic. El bloqueig de l'aeroport el dia de la sentència va provocar la cancel·lació de més de 150 vols.

L'Audiència Nacional va obrir una investigació per organització criminal, indicis de terrorisme i va ordenar a la Guàrdia Civil el tancament de la web i els perfils a les xarxes.

Però quina és la naturalesa d'aquesta plataforma anònima i oculta? Quan es va crear? Amb quins objectius? Quant de temps mantindran les accions de protesta? Com s'organitza?  Quins són els límits i els riscos que estan disposats a assumir? Qui hi ha darrere?

El "30 minuts" "Dies de Tsunami" respon aquestes preguntes i  s'endinsa en les accions de protesta d'aquesta setmana per intentar entendre la naturalesa de la plataforma.

 

Un reportatge de l'equip del "30 minuts"