Recordem Ovidi Montllor a través de les seves paraules

"Ovidi per Ovidi": 25 anys de la mort del cantautor d'Alcoi

El 10 de març del 1995 va morir Ovidi Montllor. Avui, que fa 25 anys de la seva mort, recordem la seva figura amb el documental "Ovidi per Ovidi" amb què Televisió de Catalunya va repassar la trajectòria del cantant, actor, creador i lluitador

Les paraules d'Ovidi Montllor, completades visualment amb fotografies i retalls de premsa de l'arxiu personal del cantautor, introdueixen les 13 cançons o recitacions que l'artista alcoià va interpretar en diferents programes històrics de TV3 incloses en el documental "Ovidi per Ovidi", que Jordi Lara i Ramon Millà van fer sobre el cantant i actor d'Alcoi coincidint amb el 20è aniversari de la seva mort.

"Ovidi per Ovidi" és un documental diferent: no hi ha testimonis, no hi ha informació en veu en off. Qui parla és l'Ovidi Montllor mateix. A partir de les seves declaracions en diferents programes de TV3 i Catalunya Ràdio, Jordi Lara i Ramon Millà vam cosir un monòleg "real" del mateix Ovidi explicant-nos la seva vida, les seves passions, la seva visió de la mort. El documental inclou diverses cançons i moments especials de la seva vida. Una peça imprescindible que recuperem avui, quan fa 25 anys que Ovidi Montllor se'n va anar, com ell deia, "de vacances".

Jordi Lara


Aquesta proposta singular va deixar de banda els testimonis de terceres persones i les valoracions de la posteritat i va donar la paraula al mateix Ovidi, un artista incòmode que deia el que calia dir amb contundència i tendresa alhora. El documental també es va acompanyar d'un web dedicat a Ovidi Montllor, amb material complementari que inclou continguts descartats en el muntatge final  d'"Ovidi per Ovidi". L'espai proposa un recorregut alternatiu per la vida d'Ovidi Montllor, amb fotografies, entrevistes, cançons i fragments tant de la seva faceta de cantant com d'actor.

 

Ovidi Montllor va néixer a Alcoi, un febrer del 1942. Era d'origen humil i es va haver de guanyar la vida des de ben jove. Amb la cançó "Teresa" de fons, així va repassar Maria Gorgues la biografia de l'artista el dia que va morir.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut