Els últims dos capítols de la sèrie

"22 de juliol": el desenllaç

La crònica de la tragèdia dels atemptats terroristes a Noruega del 2011

La sèrie "22 de juliol" narra el trauma social sofert a Noruega després dels atemptats terroristes d'Oslo i Utoya el 22 de juliol del 2011. La ficció, que s'emet coincidint amb el desè aniversari d'aquells fets, aborda el tema des d'una perspectiva tant política com emocional.

En el desenllaç de la sèrie, comença el judici a Anders Breivik amb certa polèmica, ja que l'informe forense ha determinat que pateix un trastorn mental, i l'Eivind decideix deixar la feina, defraudat amb el funcionament del sistema.

 

Capítol 5: "Trompa d'elefant"

L'Helga comença a treballar de mestra a l'escola d'en Ruben. Un alumne seu, en Vetle, va perdre la germana gran a Utoya. Una infermera contacta amb l'Eivind per denunciar els maltractaments que va patir l'Ole Kristian, probablement a mans de la seva mare. L'Anine continua investigant les possibles deficiències en l'actuació policial del 22 de juliol, i rep amb sorpresa l'informe forense que determina que Anders Breivik pateix un trastorn mental que podria eximir-lo de tota responsabilitat penal.

 

Capítol 6: "Lliure arbitri"

La nit de Cap d'Any, una persona amb problemes mentals apunyala en Liiban. Quan el porten a l'hospital on treballa, ningú el reconeix. Mentrestant, comença el judici a Breivik, enmig d'una forta polèmica sobre el seu estat mental, que determinarà si se'l pot condemnar penalment o no. La mare de l'Ole Kristian aconsegueix que s'arxivi l'acusació de maltractaments, i l'Eivind decideix plegar, frustrat amb el funcionament del sistema.

 

Anar al contingut