Els component de Cap Pela, en un moment del documental
Els components de Cap Pela, en un moment del documental
Dilluns, a les 23.00, al 33

"20 anys de Cap Pela" recorre la trajectòria del grup mallorquí

Ens acostem al grup Cap Pela, després de 20 anys sobre l'escenari i amb set discos editats

A inicis de l'any 1994, un grup de joves de Mallorca va sorprendre a tots amb la seva fórmula tan senzilla com efectiva: interpretar els seus temes preferits del pop-rock només amb la pròpia veu, sense cap tipus d'acompanyament instrumental. Assaig rere assaig, el grup va prendre la configuració que s'ha mantingut fins avui en dia: quatre veus femenines i tres veus masculines (dues sopranos, dos contralts, dos tenors i un baix) amb les quals aborden i desgranen un amplíssim i sorprenent ventall sonor com el blues, pop-rock, soul i jazz de tots els temps i també cançons tradicionals i populars d'arreu del món.

Aquest dilluns, a les 23.00, el canal 33 emet el documental "20 anys de Cap Pela". Després de 20 anys damunt dels escenaris i amb 7 discos editats arriba el moment de realitzar un reportatge musical que presenti la trajectòria del grup amb imatges de concerts, retalls de premsa, fotografies i entrevistes on es puguin conèixer els intrigants de Cap Pela.

El fil d'aquest documental és un dinar a can Guillem, on es reuneixen els components del grup amb una sèrie de gent que ha col·laborat amb la seva carrera musical, des del seu primer i actual "mànager" fins al productor dels seus darrers discos i l'editor discogràfic.

En aquesta relaxada reunió, mentre es fa un suculent arròs de peix, van sortint els records d'actuacions, situacions i anècdotes sorgides al llarg d'aquests anys. Els cantaires de Cap Pela van contant les seves experiències i els convidats fan una valoració artística de la carrera musical del grup. Així arriben a un final on la música és protagonista amb la interpretació de la cançó "Moondance".

Fitxa tècnica:
Cap Pela: Guillem Ramon, Sofia Domènech, Begoña de la Iglesia, Santi Francia, Esther Barceló, Joaquim Domènech, Carolina Domènech
Realització: Reload Audiovisuals
Ajudant de realització: Ana Sancho
So: Joan Planells
Producció artística de les cançons: Mateu Picornell / Joaquim Domènech
Col·laboracions: Ib3TV / Televisió de Catalunya / CEF
Productor: Produccions Blau SL

 

 

 

 

Anar al contingut