Aplicacions interactives

MultiVee, premi al millor projecte del Hackathon CCMA

L'equip va guanyar la marató amb una aplicació que recomana continguts a l'usuari quan s'acosta a una pantalla de televisor. També han estat distingides les propostes de Screenwalkers (millor projecte HbbTV) i Wheelteam (millor projecte Smart TV)

L'equip MultiVee ha guanyat el premi al millor projecte del Hackathon CCMA per un sistema de recomanació de continguts basat en la detecció de la proximitat de l'usuari a una pantalla de televisor. També han estat distingides les propostes de Screenwalkers i Wheelteam, premis especials als millors projectes basats en l'entorn HbbTV i Smart TV, respectivament. Els equips guanyadors presentaran els seus projectes a l'espai Sónar+D, durant el Festival Sónar 2014, el dijous 12 de juny, a les 16.00.
 
La primera edició del Hackathon CCMA, dedicat al desenvolupament de projectes interactius, es va celebrar durant vint-i-quatre hores, sense interrupció, els dies 2 i 3 de maig, a l'Arts Santa Mònica de Barcelona. La marató la van organitzar l'Àrea de Mitjans Digitals de la CCMA i el Departament de Cultura de la Generalitat, en el marc de les jornades Digital 4C. L'esdeveniment té el suport del Festival Sónar+D i el Clúster Audiovisual de Catalunya, i la col·laboració de Samsung, Abertis Telecom, Civolution, Tuitele i MediaData TV. 
 
Després de la selecció de les candidatures per part de l'organització, a la jornada, hi van participar quinze equips, formats per un total de setanta persones. Els participants van tenir accés a diverses eines, APIs i bases de dades per poder conceptualitzar i desenvolupar algun servei que explorés les possibilitats de la televisió interactiva i multipantalla. L'únic requisit era que els projectes vinculessin d'alguna manera la pantalla del televisor amb la pantalla del mòbil o tauleta.
 
Els guardonats
 
Premi al millor projecte 
Equip guanyador: MultiVee, format per Josep Miquel Jové, Pere Monguió, Adrià Velardos, Daniel Palou i Àlex Tarragó
Projecte: Sistema de recomanació de continguts basat en la detecció de la proximitat de l'usuari a una pantalla de televisor. Quan l'usuari s'acosta a un aparell, el televisor li envia al mòbil notificacions de continguts que pot veure en aquell mateix moment en aquella pantalla. 
Premi (concedit pels organitzadors del Hackathon CCMA): Inclou 1.500 euros en metàl·lic, acreditacions per al festival Sónar+D 2014 per a tots els membres de l'equip i acreditacions per a l'esdeveniment per a emprenedors 4YFN (4 Years From Now) durant el Mobile World Congress 2015 per a tots els membres de l'equip. 
 
Premis especials 

Millor projecte basat en l'entorn Smart TV 
Equip guanyador: Wheelteam, format per Salvador Rueda i Joan Rueda
Projecte: Àlbum de cromos virtual que es fa a través de la pantalla de televisor i el mòbil.  
Premi (concedit per l'empresa Samsung): Un televisor Samsung Smart TV de 40 polzades.
 
Millor projecte basat en l'entorn HbbTV
Equip guanyador: Screenwalkers, format per Alexandre Hurtado, Sílvia Gil, Marc Pérez, Eduard Martín-Borregón i Arnau Udina
Projecte: Versió enriquida de les transmissions esportives amb contingut addicional sincronitzat a través del mòbil i la televisió. El mòbil enregistra constantment imatges de l'usuari i, quan hi ha alguna jugada important, les imatges de les seves reaccions es comparteixen a les pantalles de televisió dels seus amics. 
Premi (concedit per l'empresa Abertis Telecom): Un set-top-box HD HbbTV de la marca Televes per a cada membre de l'equip. Els guardonats d'aquesta categoria també tindran l'oportunitat de testejar la seva proposta amb usuaris reals en el marc del projecte europeu de recerca TV-Ring.
Anar al contingut