Dijous, a les 22.45

Xènia Dyakonova a "Tot el temps del món", al 33

Dijous, a les 22.45, el 33 estrena un nou capítol de "Tot el temps del món", el programa de recomanacions i entrevistes literàries, dirigit i presentat per Anna Guitart.

Aquesta setmana, la conversa serà amb Xènia Dyakonova, que acaba de ser reconeguda pels Premis de la Crítica Serra d'Or, en la categoria de narrativa, per "El conte de l'alfabet" (L'Avenç).

El llibre recull els articles que la revista L'avenç li havia encarregat i que ella va publicar durant onze mesos, seguint l'alfabet ciríl·lic, que té trenta-tres lletres, fent tres lletres cada mes i relacionant-les amb tres conceptes.

Dyakonova, nascuda a Sant Petersburg, es va instal·lar a Barcelona amb la seva família quan tenia 14 anys. Amb els seus textos, Dyakonova submergeix el lector en la cultura russa, a través d'històries familiars, històriques, característiques del llenguatge o moments quotidians. Parla de la importància de la música o de les flors, fins i tot dels acudits, i també de les condicions d'escriptura de molts escriptors, de repressió, de lladres o de com la llengua explica també una manera de ser russa. El programa parlarà amb ella de tot això, en una conversa tan apassionant com el llibre.  

"Tot el temps del món" continua amb les seves ganes de parlar sense pressa de llibres i d'escriptors. A cada capítol, es convida un autor per conversar-hi durant una trentena llarga de minuts, un temps poc habitual a la televisió, que permet aprofundir en l'escriptor i en la seva obra. Quan va començar a escriure? Per què? Com ho fa? Quin és el seu univers? D'on surt la seva darrera obra?

El llibre de l'entrevista: 

"EL CONTE DE L'ALFABET"
Xènia Dyakonova
Ed. L'Avenç

A les tries, es parlarà de:

"PROU FRED PERQUÈ NEVI"
Jessica Au
Trad. Albert Nolla
Ed. Més Llibres

"LOS VIAJES. JAPÓN"
Mitsumasa Anno
Trad. Gabriel Álvarez Martínez
Ed. Kalandraka

"EL PAÍS DELS SABIRS"
Oriol Canosa
Ed. Comanegra

tv3.cat/toteltempsdelmon

instagram.com/toteltemps/

#TotelTempsdelMón33

Anar al contingut