Xavier Trias diu que vol governar sol però amb la col·laboració de totes les forces del consistori

El futur alcalde de Barcelona considera que les seves prioritats són el benestar de les persones i la sortida de la crisi.

El cap de llista de CiU a Barcelona i pròxim alcalde de la ciutat, Xavier Trias, ha afirmat en una entrevista al programa El matí de Catalunya Ràdio, amb Manel Fuentes, que obrirà un diàleg amb tots els grups municipals perquè col·laborin en la governabilitat de la capital catalana. Trias ha reiterat que vol governar sol però que espera l'ajuda de totes les formacions: "Anar sol no vol dir la soledat, sinó que vol dir poder col·laborar amb molts. I això exigirà parlar amb tothom, veure cada un com s'espavila, com trobem la posició. Ara ve aquella fase que jo dic d'assentament del resultat". El candidat de CiU ha explicat que, ara mateix, les prioritats d'aquestes converses han de ser el benestar de les persones i la sortida de la crisi.

El futur alcalde de Barcelona ha remarcat que hi ha moltes persones que han contribuït a la seva victòria: "És un projecte que jo lidero i que em crea una gran satisfacció, però és un projecte de tot un equip, de gent jove, de gent molt maca, de gent que ha treballat molt aquests anys i que continuem treballant". I la seva intenció és presentar-se a la reelecció d'aquí quatre anys: "Sí, sí, i tant home. Ara que ja hi hem arribat només faltaria haver-se'n d'anar corrent."

Xavier Trias ha assenyalat que la seva gestió podrà sorprendre determinats sectors perquè la seva preocupació principal és ajudar especialment les persones més necessitades: "Hi ha molta gent que explica que som estranys. Jo, com que me n'he sentit de tantes i tan grosses durant aquest temps... El creure's que només poden fer polítiques socials uns... és que no ho entenc. Hi ha cops que molesta i arriba un moment que dius que ja no et molesti més. Has decidit que els sorprendràs, doncs sí, els sorprendrem perquè la nostra obsessió serà donar resposta a la gent que ho passa malament."

Durant l'entrevista a El matí de Catalunya Ràdio, Trias ha dit que respecta l'actitud de les persones acampades al centre de Barcelona i que no creu que hi hagi problemes en el cas que dissabte hi coincideixin aficionats del Barça per celebrar un hipotètic triomf blaugrana a la final de la Lliga de Campions: "La gent que està acampada a la plaça Catalunya ha actuat amb una correcció extrema i, per tat, no els hem de plantejar com a gent que creï dificultats, més aviat igual ajudaran a pacificar l'ambient que es crea quan hi ha una Champions. Sincerament crec que el que s'ha de dir és que la gent que està a la plaça de Catalunya es comporta amb una correcció total. Nosaltres intentarem parlar amb aquesta gent i buscar maneres d'apropar-nos a ells".

catradio.cat/mati
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut