Estrena dilluns 8

"X", la sèrie que posa en qüestió el món patriarcal

El dilluns 8 de març, coincidint amb el Dia Internacional de les Dones i dins de la programació especial dels mitjans de la CCMA, s'estrenarà conjuntament al 33 (a les 22.10), a TV3 (a les 23.35) i a mitjans digitals la sèrie "X", produïda per Carmel per a Televisió de Catalunya, escrita i dirigida per Mònica Barrio i Marina Congost. Un collage audiovisual on, mesclant ficció i realitat, en una comèdia multiplataforma, la Mònica i la Marina posen en qüestió el món patriarcal en el qual els ha tocat viure. Després la sèrie, de deu capítols, s'emetrà pel 33 cada dilluns.

Per escalfar motors de cara al 8M, a més, s'han reunit en una taula rodona quatre dones que tenen una visió feminista de la vida i que prenen part activa per canviar mentalitats o, si més no, per remoure consciències: Mònica Barrio i Marina Congost Nogué, i les periodistes Anna Pacheco i Júlia Bertran Lafuente. La conversa, en format podcast, es podrà veure diumenge, a les 20.00, per l'Instagram i el YouTube de TV3.

La sèrie "X", amb 10 capítols de 10 minuts, és una amalgama de diferents gèneres on convergeixen l'autoficció (la frontera ambigua entre realitat i ficció), la ficció surrealista, el found footage (imatges trobades), l'humor absurd i l'experiment audiovisual.

L'autoficció és la base per explorar el tema de cada capítol. Es presenten uns personatges, dues dones –la Mònica i la Marina– creadores de la ficció, que alhora es relacionen amb el contingut plantejat a cada capítol des de la seva quotidianitat. La gravació documental de les seves converses i trobades, les seves confessions, l'ús que fan d'Instagram o les seves comunicacions online formen part de la sèrie.

La ficció sorgeix com una manera d'explorar el tema de cada capítol des del món interior de les dues protagonistes. Són petites peces, surrealistes i d'humor absurd, microcurtmetratges que funcionen per entrar dins la lògica del somni i fer crítica de forma surrealista gràcies a la sincronia semàntica.

El found footage (clips lliures de drets o arxiu de la CCMA de diferents èpoques) s'utilitza per sostenir el discurs i alhora ens dona la possibilitat d'experimentar amb l'edició o alteració d'aquestes imatges. També s'utilitzarà found footage creat per elles mateixes però que imitarà la realitat de la forma més íntima a través d'imatges gravades amb el mòbil, HandyCam, o qualsevol dels dispositius i xarxes que utilitzem diàriament.

A través del xoc entre aquests elements, "X" tracta temes de gènere des de la forma del collage audiovisual. S'alternarà la ficció amb situacions reals, situacions autoficcionades i found footage per crear universos imaginaris que es combinen amb l'ús de diversos dispositius, converses reals o parlaments directes a càmera, sempre caracteritzats per un sentit de l'humor absurd, àcid i crític.

El que es podrà veure serà una representació alterada de nosaltres mateixes, una frontera ambigua entra realitat i ficció.

Sinopsi

Les creadores i protagonistes de la sèrie, la Mònica i la Marina, presenten un seguit de situacions còmiques que dibuixen un mapa crític de la construcció social del gènere femení. Amb la intenció d'entretenir i alhora generar impacte per fer reflexionar, la proposta mescla càpsules de ficció i autoficció amb imatges d'arxiu reals o fake.

Els primer capítol: VIOLÈNCIA

No mataràs… es podrà conèixer la mirada més fosca d'Els Fills Sans del Patriarcat i recordar la "veritat" i la ciència. "A la dona i a la burra, cada dia una surra." La Mònica i la Marina prenen un Bloody Mary i expliquen les agressions que han patit. Davant la violència, no et facis la sueca.

#Pussytivisme33

tv3.cat/x

Anar al contingut