Valentina Lisitsa
Valentina Lisitsa

Valentina Lisitsa, en el doble homenatge a Beethoven de "Diumenge, concert"

Diumenge 18 d'abril, a les 11.20, "Diumenge, concert" ofereix el segon dels dos concerts d'homenatge al gran geni Ludwig van Beethoven, que, malgrat els impediments de la pandèmia, s'han pogut fer. Amb aquesta doble emissió, el programa recorda que el desembre passat es commemorava el 250è aniversari del naixement del compositor.

El segon d'aquests dos concerts dedicats íntegrament a Beethoven s'emetrà el diumenge 18 d'abril i anirà a càrrec de la pianista ucraïnesa Valentina Lisitsa. Va tenir lloc el mateix dia dels 250 anys del naixement, el 16 de desembre de 1770, a Bonn.

La pianista -que torna a actuar al Palau de la Música Catalana- ha seleccionat diferents joies del seu monumental cicle de trenta-dues sonates per a piano. En aquest programa se'n recull una selecció especial.

Valentina Lisitsa

Nascuda a Kíev (Ucraïna), començà els estudis de piano als tres anys i va fer el primer recital públic un any després. Es graduà al Conservatori de Kíev i es traslladà als Estats Units. Va debutar a Nova York el 1995.

És la primera artista de música clàssica que ha convertit el seu èxit per internet en una carrera de concerts a les principals sales d'Europa, Amèrica i Àsia. Va publicar el primer vídeo a Youtube el 2007, fet que va esdevenir el primer pas d'una carrera a les xarxes socials sense precedents en la música clàssica. Aquest èxit singular l'ha portada a actuar als escenaris més prestigiosos del món.

Diumenge, 11 d'abril, Camerata Casals

El primer d'aquests dos concerts dedicats íntegrament a Beethoven es va emetre diumenge passat, 11 d'abril, i va anar a càrrec de la Camerata Casals, encapçalada pels membres del Quartet Casals i comptava amb la participació d'estudiants de l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC). El concert va tenir lloc el dia 16 de desembre, dia del naixement del compositor, de l'any 1770, a la Sala 1 Pau Casals de l'Auditori de Barcelona.

El programa

"Diumenge, concert" és la proposta musical nova dirigida i presentada per Àlex Robles Fitó, en què col·laboren els principals centres musicals, els artistes i els organitzadors de concerts del país, per oferir una bona mostra de la producció i donar visibilitat al treball de músics i artistes. Els continguts del programa es poden consultar al portal de TV3 i els concerts emesos estan disponibles a tv3alacarta.

tv3.cat

Anar al contingut