S'està rodant al Maresme "Uno para todos", una pel·lícula amb participació de TV3, protagonitzada per David Verdaguer

Durant sis setmanes s'està rodant el film "Uno para todos", un llargmetratge amb participació de TV3. Per veure com es desenvolupava un dia de rodatge i descobrir alguns detalls de la producció, dirigida per David Ilundain i protagonitzada per David Verdaguer, un equip de TV3 ha visitat un dels escenaris del rodatge.

L'escola Sant Martí, d'Arenys de Munt, és on s'enregistren les escenes interiors de la pel·lícula "Uno para todos", el segon llargmetratge del director David Ilundain ("B de Bárcenas"). La pel·lícula gira al voltant d'un professor interí, interpretat per David Verdaguer ("Estiu 1993", "Els dies que vindran"), que assumeix la tasca de ser tutor de sisè de primària en un poble completament desconegut per a ell.

La història transcorre, principalment, en aquesta escola on arriba David Verdaguer, que és qui interpreta el paper de mestre nouvingut. "Ja havia fet de professor en una altre pel·lícula, però a la Universitat. En aquest cas, el paper és molt diferent, perquè el mestre es troba amb una classe complicada", explica Verdaguer. I és que al film, aquest professor ha d'integrar un alumne malalt a l'aula, i es troba amb un problema encara més gran: cap dels seus companys no vol que torni a classe amb ells. "Els temes que es toquen són una mica delicats, però crec que no és una pel·lícula pedant ni gens pretensiosa, no vol aportar cap moralina. És una pel·lícula feta amb nens que hauria de veure tothom", detalla Verdaguer.

"Uno para todos" és una història de superació, d'esperança, de la necessitat de perdonar i de saber demanar perdó en un entorn en què les diferències culturals i generacionals són evidents. David Ilundain, el director del llargmetratge, revelava que és una història inspirada en fets reals, que s'ha adaptat a la ficció. "És una pel·lícula que vol parlar dels valors de l'educació, de tots aquells mestres que hem tingut que han estat especials i que ens han marcat", explica Ilundain. De la mateixa manera, Verdaguer destaca que "la pel·lícula vol reivindicar el paper de l'educador, una persona que cada dia ha de fer una obra de teatre davant de petits espectadors, que ja d'inici no els interessa el que es dirà". "És una feina acollonant. La pel·lícula també és un tribut i un ‘treure's el barret' a tot aquella gent que fa la tasca de mestre", continua Verdaguer.

Més enllà del professor protagonista, el repartiment de la pel·lícula el completen Clara Segura ("Una pistola en cada mano"), Patricia López Arnáiz ("La peste"), Betsy Túrnez ("El rei borni") o Ana Labordeta ("Planes para mañana"). Alhora, David Ilundain també vol destacar el conjunt d'actors infantils, que són una part molt important d'aquest film. Es tracta d'un grup de nens seleccionats després d'un càsting extens i complet que es va fer a Saragossa, explica David: "Tenim un càsting de luxe, el formen un grup de nens que han sortit d'un procés de selecció molt llarg i que fan una feina increïble. Cada dia de rodatge ens aporten sorpreses amb la seva naturalitat!". Molts d'aquests nens no són actors, i és una experiència nova per a cada un, que estan allotjats en una casa de colònies amb els seus pares, aquests dies de rodatge. Per ells és tota una aventura.

També és una aventura per tot l'equip que comparteix els dies de gravació amb aquests infants. "Treballar amb aquests 18 nens et fa recordar que la feina d'actor és jugar. Tot i que també t'he de dir que, després d'aquesta pel·lícula, només tindré una filla, no en tindré més", bromeja el David. "Bromes a part, m'ho estic passant molt bé!", conclou Verdaguer.  

La resta d'escenes, que formaran el ventall dels decorats d'exteriors, es rodaran en una escola de Caspe, un poble d'Aragó; i en diferents localitzacions de Navarra, d'on és originari el director del film.

"Uno para todos" esta produïda per Inicia Films, Fasten Films, A Contracorriente Films, Bolo Audiovisual, Uno para todos AIE i Amalur AIE, amb participació de TV3, TVE, Movistar+, Aragón TV i el suport d'ICAA, ICEC, Gobierno de Navarra i MEDIA Europa Creativa. La pel·lícula s'estrenarà el 2020.

Fitxa tècnica:
Direcció:
David Ilundain
Guió: Valentina Viso i Coral Cruz
Producció executiva: Valérie Delpierre i Adrià Monés
Intèrprets: David Verdaguer, Clara Segura, Patricia López Arnáiz, Betsy Túrnez i Ana Labordeta.

tv3.cat/ficcioicinema

 

Anar al contingut