Jordi Lara i Pilarín Bayés
Jordi Lara i Pilarín Bayés
Demà, a les 23.05

Una nit a l'escola, amb Plarín Bayés, a "Il·luminats"

Demà, divendres, 7 de febrer, a les 23.05, el 33 emetrà el quart capítol d'"Il·luminats", un espai cultural de llibertat creativa presentat per Jordi Lara que convida l'espectador a fer un viatge singular. Sis capítols, una proposta del Departament d'Entreteniment i Culturals de TV3, en què televisió i "performance" es donen la mà. El quart capítol està dedicat a la dibuixant Pilarín Bayés.

"La infantesa és la pàtria i la resta de la vida estem exiliats", diu la dibuixant Pilarín Bayés. Potser per això, com qui torna a casa, Jordi Lara convida la Pilarín a fer realitat un conte improbable: assaltar la seva escola, a Vic, de nit i d'amagat. Però quan són a dins, la dibuixant no es pot estar, com quan era menuda, de guixar les parets.

El programa

"Il·luminats" és un espai ideat i conduït per Jordi Lara en què l'escriptor ha convidat persones rellevants del món cultural a viure un

conte impossible entre la realitat i la ficció, una aventura en un lloc insòlit que dura tota la nit. Es tracta d'un espai per conversar amb nocturnitat i poesia sobre temes fonamentals: la mort, el pas del temps, l'art, la infantesa, la terra... Sis capítols, una proposta del Departament d'Entreteniment i Culturals de TV3, en què televisió i "performance" es donen la mà.

Els protagonistes d'aquests sis programes són el cantautor Roger Mas, extraviat en la boira de la història del Solsonès; la ballarina Sol Picó, que balla a la gespa nocturna del Camp Nou; el pallasso Tortell Poltrona, que passa la nit al cementiri de Montjuïc; la dibuixant Pilarín Bayés, que assalta d'amagat la seva escola de quan era menuda; el director teatral Xavier Albertí, fundant la República de l'Art dintre les clavegueres de Barcelona; i el poeta Enric Casasses, refugiat tota la nit a la Biblioteca de Catalunya per somiar-hi nous versos.

tv3.cat/33
tv3.cat/illuminats/

Anar al contingut