Jordi Lara i Xavier Albertí
Jordi Lara i Xavier Albertí

Una nit a les clavegueres amb Xavier Albertí, a "Il·luminats"

Demà, divendres 14 de febrer, a les 23.05, el 33 emetrà el cinquè capítol d'"Il·luminats", un espai cultural de llibertat creativa presentat per Jordi Lara que convida l'espectador a fer un viatge singular. Sis capítols, una proposta del Departament d'Entreteniment i Culturals de TV3, en què televisió i "performance" es donen la mà. El cinquè capítol està dedicat al director teatral i compositor Xavier Albertí.

Què passaria si l'art desaparegués de la faç de la Terra?

Dos supervivents, el director teatral Xavier Albertí i l'escriptor Jordi Lara es refugien a les clavegueres de Barcelona amb un propòsit boig: fundar la República Subterrània de l'Art. Una nit llarga i màgica en què Albertí conversarà amb l'esperit de William Shakespeare i Lara reflexionarà sobre la declaració de civilització que suposa una vella sabata.

El programa

"Il·luminats" és un espai ideat i conduït per Jordi Lara en què l'escriptor ha convidat persones rellevants del món cultural a viure un conte impossible entre la realitat i la ficció, una aventura en un lloc insòlit que dura tota la nit. Es tracta d'un espai per conversar amb nocturnitat i poesia sobre temes fonamentals: la mort, el pas del temps, l'art, la infantesa, la terra... Sis capítols, una proposta del Departament d'Entreteniment i Culturals de TV3, en què televisió i "performance" es donen la mà.

Els protagonistes d'aquests sis programes són el cantautor Roger Mas, extraviat en la boira de la història del Solsonès; la ballarina Sol Picó, que balla a la gespa nocturna del Camp Nou; el pallasso Tortell Poltrona, que passa la nit al cementiri de Montjuïc; la dibuixant Pilarín Bayés, que assalta d'amagat la seva escola de quan era menuda; el director teatral Xavier Albertí, fundant la República de l'Art dintre les clavegueres de Barcelona; i el poeta Enric Casasses, refugiat tota la nit a la Biblioteca de Catalunya per somiar-hi nous versos.

tv3.cat/33

Anar al contingut