Una imatge del conte "Una closca especial", d'alumnes de l'Escola Llevantí de Mar de Sant Antoni de Calonge.
Una imatge del conte "Una closca especial", d'alumnes de l'Escola Llevantí de Mar de Sant Antoni de Calonge.

"Una mà de contes" convertirà en capítols del programa les propostes guanyadores dels Jocs Florals Escolars de Catalunya d'escoles de Sant Antoni de Calonge, Igualada i Benifallet

"Una closca especial", de l'Escola Llevantí de Mar de Sant Antoni de Calonge, ha estat el projecte guanyador de la categoria de conte audiovisual il·lustrat de la vuitena edició dels Jocs Florals Escolars de Catalunya, que s'han lliurat aquest matí a Viladecans. Aquest treball es convertirà en un nou capítol del programa "Una mà de contes", del canal Super3.

El jurat ha seleccionat dues propostes més com a finalistes, que també seran adaptades per al programa: "El misteri de la galàxia Bibliotecus", de l'Escola Mowgli d'Igualada, i "Un viatge diferent", de l'Escola Llorenç Vallespí i Vidiella de Benifallet.

El lliurament dels premis dels VIII Jocs Florals Escolars de Catalunya s'ha fet aquest matí des de la biblioteca de l'Escola Can Palmer de Viladecans, en un acte semipresencial que s'ha pogut seguir a través del canal de YouTube del Departament d'Educació de la Generalitat. L'acte, conduït per la comunicadora Elisabet Carnicé, ha estat presidit pel conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, que ha felicitat tots els participants als Jocs Florals: "Malgrat la dificultat del moment, heu trobat el temps, la motivació i la il·lusió per expressar la vostra creativitat". El conseller, que ha destacat la importància de l'acte, també ha posat de relleu el treball en equip, amb l'ajut de les famílies i el professorat. A l'acte també hi ha participat la directora general de Currículum i Personalització, Maite Aymerich Boltà, i el president del jurat, Carles Duarte. Per part del programa "Una mà de contes", hi ha assistit el director, Manuel Barrios.

Després que l'any passat quedés suspesa la convocatòria per la situació excepcional de pandèmia, aquest 2021 és el cinquè any en què guanyador i finalistes de la categoria de conte audiovisual il·lustrat es convertiran en nous capítols del programa del canal Super3. El projecte guanyador, del qual s'ha mostrat un fragment durant l'entrega de premis, ha estat "Una closca especial", presentat pels alumnes de 5è del cicle superior de l'Escola Llevantí de Mar de Sant Antoni de Calonge. D'aquesta proposta, el jurat n'ha destacat el bon fil narratiu de la història, que reflexiona sobre la sostenibilitat, amb riquesa d'elements, una successió de seqüències divertides i moltes veus implicades.

El jurat dels Jocs Florals Escolars ha escollit dues propostes finalistes que també s'adaptaran per al programa "Una mà de contes": "El misteri de la galàxia Bibliotecus", de l'Escola Mowgli d'Igualada, i "Un viatge diferent", de l'Escola Llorenç Vallespí i Vidiella de Benifallet.

 

La categoria de conte audiovisual il·lustrat

Entre els premis que s'han proclamat avui de les diverses categories dels Jocs Florals Escolars de Catalunya, el guardó per a l'apartat de conte audiovisual il·lustrat és fruit de la col·laboració entre Televisió de Catalunya i el Departament d'Educació. "Una mà de contes" adaptarà el projecte guanyador i els finalistes de la categoria al format del programa, en una iniciativa conjunta amb els centres guanyadors o bé a través d'una interpretació de la història original feta per altres artistes o escriptors. En tots els casos, el Super3 adequarà el conte al mitjà televisiu.

La categoria de conte audiovisual il·lustrat té l'objectiu de promoure la creació literària i potenciar el treball interdisciplinari des dels àmbits lingüístic, digital i artístic. En aquesta modalitat, s'han d'abordar tècniques narratives noves com el guió, la llengua oral, la banda sonora i la dimensió visual i plàstica. Els contes, que ha de presentar un col·lectiu, han de ser una creació original, de tema lliure, en llengua catalana o en aranès, i s'han de lliurar en format de vídeo o de presentació. Tots els treballs han de mostrar la creació del conte tal com es fa al programa "Una mà de contes".

 

Els guanyadors dels Jocs Florals Escolars de les edicions anteriors

El conte audiovisual guanyador dels VI Jocs Florals Escolars de Catalunya, adaptat i emès al programa "Una mà de contes", va ser: "Vull portar arracades", de l'escola Pau Sans de l'Hospitalet de Llobregat. També es van produir els dos contes finalistes:  "Sextina de les Ones", de l'escola El Puig d'Esparreguera, i "L'arracada perduda", del centre d'educació especial Les Aigües de Mataró. 

Anteriorment, l'espai del canal Super3 també havia adaptat els contes "En Bao i els seus amics", de l'Escola Pere Vila de Barcelona, que va guanyar els Jocs Florals Escolars de Barcelona el 2016; "Mesela i Naïm", de l'Institut Escola Daniel Magrané de Jesús, al Baix Ebre, guanyador dels Jocs Florals Escolars de Catalunya del 2017, i els contes seleccionats als Jocs Florals Escolars de Catalunya del 2018: "La girafa Fari perd les taques", de l'Escola Isaac Peral de Terrassa; "La Luri vol conèixer el Sol", de l'Escoleta Groga de l'Institut Escola Trinitat Nova de Barcelona, i "Planeta verd", de l'Escola Gafarró de la ZER Alt Lluçanès.

 

super3.cat

super3.cat/unamadecontes

 

twitter/super3cat

facebook/super3

instagram/super3

youtube/super3

 

Anar al contingut