Dissabte, una joveníssima Helena Bonham Carter, a "Inèdits"
Dissabte, una joveníssima Helena Bonham Carter, a "Inèdits"
Dissabte, a les 23.50

Una joveníssima Helena Bonham Carter, al segon "Inèdits" de la temporada

Dissabte, 14 de maig, quan faltin deu minuts per a la mitjanit, el 33 estrenarà els segon episodi de la quarta temporada d'"Inèdits", el programa que recupera entrevistes que mai s'havien emès senceres, dels arxius de TV3.

Aquesta temporada, que torna a centrar-se en el món del cinema, continua amb una entrevista a l'actriu anglesa Helena Bonham Carter feta el 1986, quan només tenia 20 anys.

Es podrà escoltar en versió original, amb subtitulació opcional en català o anglès.

Aquest segon capítol d'"Inèdits" recupera els originals de càmera d'una entrevista mai emesa abans a l'actriu anglesa Helena Bonham Carter.

Bonham Carter es va donar a conèixer a "Una habitació amb vista", de James Ivory. "Cinema 3" va poder entrevistar-la amb motiu d'aquella estrena que suposaria l'inici d'una llarga carrera de l'actriu al cinema i a la televisió.

Ara, "Inèdits" proposa viatjar en el temps per reviure aquella primera entrevista de 1986, quan l'actriu tenia 20 anys i encara dubtava sobre com havia de ser el futur artístic que s'obria al seu davant.

Un document que es podrà veure íntegre, en versió original i en subtítols opcionals en català i anglès.

La quarta temporada

Després de tres temporades del programa, una primera dedicada a poetes i escriptors, una segona, a humanistes, i la tercera, a cineastes, "Inèdits" en aquesta quarta edició l'espectador trobarà entrevistes a tretze personatges més que han dedicat la seva vida al setè art. I un episodi molt especial, que s'emetrà el 18 de juny coincidint amb la celebració del 80è aniversari de Paul McCartney: l'entrevista que el músic va concedir en exclusiva al programa "Actual", que ara es podrà veure sencera.

Els tretze personatges que protagonitzen aquesta tercera temporada són (per ordre d'emissió): Robert Mitchum, actor (1988), Helena Bonham-Carter, actriu (1993), Patrice Leconte, director (1993), Terry Gilliam, director (1989), Andrzej Zulawski, director i escriptor (1987), Gregory Peck, actor i productor (1989), Bernardo Bertolucci, director i guionista (1987), Lauren Bacall, actriu (1988), Joan Mariné, director de fotografia (1990), Alain Tanner, director de fotografia (1990), Luise Rainer, actriu (1986), Bertrand Tavernier, director i productor (1988) i Jack Lemmon, actor. (1994).

Inèdits

Les entrevistes emeses a "Inèdits" són ja més que un vídeo conservat al Departament de Documentació, són documents històrics que formen part de l'arxiu identitari de la societat. "Inèdits" els posa a disposició dels espectadors i també dels estudiosos i ho fa presentant el document de forma íntegra a partir dels originals de càmera.

Des de 1983, els arxius de Televisió de Catalunya atresoren gravacions des que TV3 va començar les emissions, el1983. Milers d'hores de gravacions que donen fe de l'esforç de divulgació cultural que han realitzat les diferents cadenes de la Corporació. "Inèdits" ha volgut treure a la llum algunes d'aquestes gravacions fetes a personatges de rellevància cultural.

La quarta temporada d'"Inèdits" consta de 14 capítols que s'emetran tots els dissabtes, al 33. Es podran recuperar a TV3alacarta.

Fitxa tècnica

Direcció i realització: Josep Mulet
Producció: Imma Segarra
Documentació: Àngels Serres
Veu en off: Marina Reyes /Txe Arana
Postproducció d'àudio: Joan Esquirol
Coordinació de continguts: Jordi Serra
Producció executiva: Elisabet Méndez / Dani López

tv3.cat/33
tv3/inedits/

#Inèdits33

Anar al contingut