Pere Calders, demà, a "Inèdits".
Pere Calders, demà, a "Inèdits".
Demà, a mitjanit

Una entrevista inèdita, de l'escriptor i dibuixant Pere Calders, a "Inèdits"

Dissabte 20 de juliol, a les 00.00, el 33 emetrà un nou episodi d'"Inèdits", el programa d'entrevistes presentat per la periodista Peté Soler, que dedica aquesta temporada als escriptors i poetes que, al llarg dels anys 80 i 90, van poder ser entrevistats per les càmeres de TV3. En aquest capítol, s'emetrà una entrevista "inèdita" de l'any 1992, mai emesa en la seva totalitat, a l'escriptor i dibuixant Pere Calders.

Pere Calders, l'escriptor, periodista i dibuixant, es va fer popular sobretot pels seus contes. Quan feia dos dies que havia fet els 80 anys, un equip de TV3 va entrevistar Pere Calders al seu domicili de Barcelona. L'enregistrament, al setembre del 1992, va ser per al programa "Mil paraules", de TV3, i de l'original de càmera només se'n van emetre quatre minuts. En aquest capítol d'"Inèdits" es recupera el metratge íntegre.

Aquestes són algunes cites destacades de la conversa:

"Per què li agrada tant escriure contes?", li demana el periodista, i Calders contesta amb humilitat que aquest gènere l'ajudava a guanyar una mica més de temps, en una època en què no en tenia gaire.

"I per què en els seus contes passen tantes coses estranyes?", continua el periodista, i ell respon amb un somriure perquè aquestes coses li han passat de debò.

El programa

Els dotze capítols d'aquesta primera temporada d'"Inèdits" pertanyen a entrevistes enregistrades durant les dècades dels 80 i dels 90, que s'emetran senceres a partir de les cintes originals de càmera. Perquè els arxius de Televisió de Catalunya, ara que ja fa 35 anys que TV3 va començar les emissions, atresoren milers d'hores de gravacions, entre les quals hi ha documents històrics que formen part de l'arxiu identitari de la cultura, en el sentit més ampli. Ara, el programa ha volgut treure a la llum algunes d'aquestes gravacions fetes a personatges de rellevància cultural per posar-les a disposició de l'espectador i també dels estudiosos. Es tracta d'imatges originals de càmera, documents audiovisuals que només es van poder emetre parcialment; en molts casos, tan sols algun minut als informatius.

Fitxa tècnica
Direcció:
Josep Mulet / Peté Soler
Guió: Peté Soler
Realització: Josep Mulet
Producció: Sesse Espona i Montse Feliu
Documentació: Àngels Serres
Coordinació de continguts: Jordi Serra
Ambientació: Noemí Olivar, Pablo López Buñuel i Marià Talló
Producció executiva: Laura Cuadrado / Cristian Trepat

tv3.cat/33
tv3.cat/inèdits
Anar al contingut