Demà, una entrevista a Kirk Douglas, a "Inèdits"
Demà, una entrevista a Kirk Douglas, a "Inèdits"
Demà, a les 23.55

Una entrevista a Kirk Douglas en la nova temporada cinematogràfica d'"Inèdits"

Demà, dimarts 22 de juny, a la mitjanit, el 33 emetrà el segon capítol de la tercera temporada d'"Inèdits", el programa d'entrevistes que recupera els arxius documentals de personalitats que, al llarg dels anys, van poder ser entrevistats per les càmeres de TV3.

En aquest segon episodi, "Inèdits" emet una entrevista que el crític de cinema Jaume Figueras va fer a l'actor, director i productor de cinema Kirk Douglas per al programa "Cinema 3".

El juny de 1991, Jaume Figueras va entrevistar Kirk Douglas (Amsterdam, NY, 1916-Beverly Hills, 2020) per a "Cinema 3", el programa de referència dels cinèfils i el més veterà de TV3 (es va emetre des del 28 de maig de 1984 fins al 24 de desembre del 2016). L'actor, de 75 anys, acabava de participar en un pel·lícula francesa i presentava el seu segon llibre.

"Cinema 3" va emetre uns quants minuts d'aquella llarga i entranyable entrevista, però la major part no s'ha pogut veure mai fins ara. El programa "Inèdits" n'ha recuperat els originals de càmera, que es conserven a l'arxiu de Televisió de Catalunya.

Els amants del cinema ho podran veure de forma íntegra i en versió original, amb subtítols opcionals en català i anglès, i acompanyada d'una introducció biogràfica del personatge.

Inèdits

Els arxius de Televisió de Catalunya atresoren gravacions des que TV3 va començar les emissions, el1983. Milers d'hores de gravacions que donen fe de l'esforç de divulgació cultural que han realitzat les diferents cadenes de la Corporació. "Inèdits" ha volgut treure a la llum algunes d'aquestes gravacions fetes a personatges de rellevància cultural.

Les entrevistes emeses a "Inèdits" són ja més que un vídeo conservat al Departament de Documentació, són documents històrics que formen part de l'arxiu identitari de la societat. "Inèdits" els posa a disposició dels espectadors i també dels estudiosos i ho fa presentant el document de forma íntegra a partir dels originals de càmera.

La tercera temporada d'"Inèdits" consta de 15 capítols que s'emetran tots els dimarts, al 33. Els quinze personatges que els protagonitzen són (per ordre d'emissió): Luis García Berlanga (1989), Kirk Douglas (1991), Shirley MacLaine (1989), Federico Fellini (1985), Claude Chabrol (1993), Jacqueline Bisset (1986), Joan Fontaine (1990), Samuel Fuller (1984), Micheline Presle (1987), Roman Polanski (1986), Kim Basinger (1987), Douglas Fairbanks Jr. (1989), Peter O'Toole (1988) i Robert Mitchum (1988).

Fitxa tècnica

Direcció i realització: Josep Mulet
Producció: Imma Segarra
Documentació: Àngels Serres
Veu en off: Marina Reyes
Postproducció d'àudio: Joan Esquirol
Coordinació de continguts: Jordi Serra
Producció executiva: Elisabet Méndez / Dani López

tv3.cat/33
tv3/inedits/

#Inèdits33

Anar al contingut