"Una de les nostres": perquè l'esport també té nom de dona

Avui s'ha presentat al CAR Sant Cugat "Una de les nostres", una producció de TV3 produïda per Lavinia Audiovisual i el suport de la Secretaria General de l'Esport i de l'Activitat Física de la Generalitat de Catalunya, que té l'objectiu de visibilitzar l'esport femení i les esportistes d'alt nivell que tenim a casa nostra, a més de posar en valor la gran quantitat de clubs d'esport base que es troben repartits arreu del territori

"Una de les nostres" s'estrenarà el 15 de febrer, a les 22.05, a TV3 i avui s'ha fet la presentació a la premsa a les instal·lacions del CAR Sant Cugat. A l'acte, conduït per la periodista d'Esports de la casa, Mireia Vicente, han assistit Anna Caula, secretària general de l'Esport i de l'Activitat Física; Víctor Rins, director del programa i dues de les esportistes protagonistes, Laia Sanz i Ari Sànchez .

A cada episodi del programa, una atleta tornarà al club on es va iniciar en el seu esport, i allà coneixerà un grup de nens i nenes amb qui compartirà una intensa jornada a dins i fora del terreny de joc. Al final del dia, la protagonista s'haurà d'afrontar a la difícil decisió d'escollir tres d'aquests nens i nenes. Els afortunats l'acompanyaran a viure des de dins un entrenament professional i un partit amb el seu equip, una oportunitat única que permetrà a la canalla entendre com és la vida d'una esportista professional.  

Les esportistes que hi participaran en els cinc capítols són Laia Palau, Aitana Bonmatí, Ari Sànchez, Laia Sanz i Anni Espar.

L'acte ha començat amb la benvinguda de Mireia Vicente qui ha destacat l'aposta de TV3 per aquest programa, amb cinc esportistes catalanes top mundial, que s'emetrà en el prime time.

La primera en agafar la paraula ha estat Anna Caula qui ha explicat que "el projecte parteix de la il·lusió i la voluntat de canvi. Tenim el repte de visualitzar l'esport femení des de la secretaria i amb aquest programa ho volem fer d'una manera diferent. Hem de canviar l'imaginari i és el que estem intentant fer, que es vegi que elles (les esportistes) també són protagonistes i que l'esport també té nom de dona. Esports variats amb referents femenins".

La secretaria general de l'Esport i l'Activitat Física ha volgut agrair "a TV3 l'aposta al prime time d'aquest programa, perquè l'esport és un bé essencial i cal que hi col·laborem tots, les institucions, els mitjans públics i els clubs. Hi ha molta feina encara per fer però l'estem fent i programes com aquest ajuden".

Mireia Vicente ha explicat "que des de la CCMA es treballa per visibilitzar l'esport femení perquè s'hi creu de veritat". També ha parlat de la gran xarxa de clubs d'esport base que hi ha a Catalunya i com és un programa "que fa una radiografia de la situació a Catalunya i va més enllà de buscar un públic exclusivament esportiu, és un programa per a tothom, amb un format que enganxa".

Víctor Rins ha estat l'encarregat d'explicar el format d'un projecte que "ha estat difícil perquè les esportistes no tenen una agenda fàcil però gràcies a la implicació de totes ha estat un èxit". Pel que fa al format "és un programa d'entreteniment, no és un documental, no és un reality, no és un concurs, però hi ha de tot. Descobrirem les esportistes en la seva part més personal, compatiran sentiments, faran d'entrenadores..."

Rins també ha volgut donar les gràcies "als nens i als clubs que han participat, perquè l'esport base és molt important al territori. I també als pares que els acompanyen cada setmana als entrenaments i a les competicions, perquè això manté l'esport viu. I això també es veurà al programa".

Abans de parlar les esportistes, Mireia Vicente ha destacat la "generositat que han tingut les participants perquè han tornat als orígens i han fet d'entrenadores i de jutges, dos papers als que no estan acostumades".

Tant Laia Sanz com Ari Sànchez han destacat la dificultat de decidir qui eren els guanyadors després de passar un dia amb ells entrenant en què ho van passar molt bé.

La Laia ha destacat que "en aquest programa he sortit de la zona de confort, perquè estem acostumades a competir però no ha fer d'entrenadores. M'agraden molt els nens i ens ho vam passar molt bé, vam fer moltes coses variades". La pilot ha explicat que "si de petita m'arriben a dir tot el que he aconseguit no m'ho hagués cregut, he pogut participar en el Dakar, he corregut amb gent que eren els meus ídols, en equips oficials, el meu missatge és que si es treballa es pot arribar molt lluny"

Per Ari Sànchez ha estat important "veure la il·lusió i les ganes en els ulls dels nens i nenes que van participar, i que tot i que es van posar tristos els que no van ser escollits ho van acceptar i és que això forma part de l'esport i de la vida".

L'Ari ha explicat que quan va començar, amb 9 anys a jugar a pàdel "no em pensava que em dedicaria professionalment a això ni que arribaria fins aquí, només gaudia a la pista i això feia que no tingués pressió. Pels nens és important gaudir del camí i saber que amb esforç i sacrifici tot és possible".

La presentació també ha comptat amb la presència d'alguns dels nens i nenes protagonistes del programa.

tv3.cat/unadelesnostres

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut