Una competició de robots, a "Dinàmiks"

El programa "Dinàmiks" porta nous experiments al canal Super3. Aquest dissabte, 11 de novembre, a les 10.45, Dani Jiménez, el presentador, ensenyarà a construir robots, explicarà per què els cargols fan baba i plantejarà com aconseguir que un ou fresc s'aguanti dret.

A "Dinàmiks", Dani Jiménez ensenyarà a fer robots. Per fer aquest experiment, el Dani necessitarà un ventilador, piles, un raspall, gomes elàstiques, agulles d'estendre, porexpan, cartolines, un llapis, tisores, un regle, cinta adhesiva, una capsa petita, ulls bojos, dues femelles, una barrina i un led.

I després d'aquest experiment, "Dinàmiks" repassarà la figura d'Ismail Ibn Al-Razaz Al-Jazari, un erudit, artista, inventor i enginyer mecànic àrab de l'edat mitjana. L'any 1206 va escriure la seva obra magistral, en què descrivia cent dispositius mecànics amb les instruccions per construir-los, com rellotges, bombes d'aigua, fonts o autòmats musicals.

A l'apartat de "La pregunta curiosa", Dani Jiménez farà descobrir, amb exemples pràctics, per què els cargols fan baba. I "El repte" plantejarà com aconseguir que un ou fresc s'aguanti dret.

Clip del capítol "La competició de robots"

super3.cat/dinamiks

Anar al contingut