Lauren Bacall, a "Inèdits"

Una actriu elegant i de caràcter. Lauren Bacall, a "Inèdits"

Demà, dimarts, a les 00.25, el 33 estrenarà un altre episodi de la quarta temporada d'"Inèdits", el programa que recupera dels arxius de TV3 entrevistes que mai s'havien emès senceres.

Centrat, de nou, en el món del cinema, el programa emet una entrevista a un altre símbol de l'època daurada de Hollywood, Lauren Bacall. Seductora i sensual, de veu vellutada i parella inseparable de Humphrey Bogart dins i fora de la pantalla.

Lauren Bacall. Dimarts 5 de juliol, a les 00.05

Aquest capítol d'"Inèdits" recupera els originals de càmera d'una entrevista a Lauren Bacall. El 1988, el programa "Àngel Casas Show" la va convidar a Catalunya, i Jaume Figueras va veure l'oportunitat d'entrevistar l'actriu per primera vegada per a "Cinema 3".

Bacall tenia 63 anys i molt metratge encara al davant. Tot i que cada vegada actuaria més com a secundària, seguia sent un símbol de l'època daurada de Hollywood, amb la mirada i una veu seductora intactes.

Ara, "Inèdits" recupera l'original de càmera d'aquella entrevista, íntegra, sense doblar i amb subtítols opcionals en català o anglès.

La quarta temporada

Després de tres temporades del programa, la primera dedicada a poetes i escriptors; la segona, a humanistes, i la tercera, a cineastes, a "Inèdits", en aquesta quarta edició, l'espectador hi trobarà entrevistes a tretze personatges més que han dedicat la seva vida al setè art.

Els tretze personatges que protagonitzen aquesta tercera temporada són (per ordre d'emissió): Robert Mitchum, actor (1988); Helena Bonham Carter, actriu (1993); Patrice Leconte, director (1993); Terry Gilliam, director (1989); Andrzej Zulawski, director i escriptor (1987); Gregory Peck, actor i productor (1989); Bernardo Bertolucci, director i guionista (1987); Lauren Bacall, actriu (1988); Alain Tanner, director (1993); Joan Mariné, director de fotografia (1990); Luise Rainer, actriu (1986); Bertrand Tavernier, director i productor (1988), i Jack Lemmon, actor (1994).

Inèdits

Les entrevistes emeses a "Inèdits" són ja més que un vídeo conservat al Departament de Documentació: són documents històrics que formen part de l'arxiu identitari de la societat. "Inèdits" els posa a disposició dels espectadors i també dels estudiosos, i ho fa presentant el document de forma íntegra a partir dels originals de càmera.

Des de l'inici de les emissions el 1983, els arxius de Televisió de Catalunya atresoren gravacions: milers d'hores que donen fe de l'esforç de divulgació cultural que han realitzat les diferents cadenes de la Corporació. "Inèdits" ha volgut treure a la llum algunes d'aquestes gravacions fetes a personatges de rellevància cultural.

La quarta temporada d'"Inèdits" consta de 14 capítols que s'emetran cada dissabte, al 33. Es podran recuperar a TV3 a la carta.

Fitxa tècnica

Direcció i realització: Josep Mulet
Producció: Imma Segarra
Documentació: Àngels Serres
Veu en off: Marina Reyes / Txe Arana
Postproducció d'àudio: Joan Esquirol
Coordinació de continguts: Jordi Serra
Producció executiva: Elisabet Méndez / Dani López

tv3.cat/33
tv3/inedits/

#Inèdits33

Anar al contingut