Un trapezista atrevit, al "Dinàmiks"

El programa "Dinàmiks" porta nous experiments al canal Super3. Aquest dissabte, 4 de novembre, a les 10.45, Dani Jiménez, el presentador, ensenyarà a construir un trapezista, explicarà per què els espaguetis crus són durs i bullits són tous i plantejarà com aconseguir aixecar un rectangle de bastonets sense que es desmunti.

A "Dinàmiks", Dani Jiménez ensenyarà a fer un trapezista. Per fer aquest experiment, el Dani necessitarà llistons de fusta, un llapis, un regle, una barrina, dos cargols, un tornavís, cinta adhesiva, cartolina i cartró, un bolígraf, tisores, pintura, un pinzell, cola, una agulla de cosir, fil, porexpan i foam.

I després d'aquest experiment, "Dinàmiks" repassarà la figura d'Emmy Noether, considerada una de les matemàtiques més importants de la història. És coneguda, principalment, per establir les bases de l'àlgebra abstracta, una disciplina cabdal en matemàtiques i ciències naturals.

A l'apartat de "La pregunta curiosa", Dani Jiménez descobrirà, amb exemples pràctics, per què els espaguetis crus són durs i bullits són tous. I "El repte" plantejarà com aconseguir aixecar un rectangle de bastonets sense que es desmunti.

Clip del capítol "El trapezista atrevit"

super3.cat/dinamiks

 

Anar al contingut