25 anys de l'Animac
25 anys de l'Animac
Dimarts, a les 22.10

Un repàs a l'edició 2021 de l'Animac, la Mostra Internacional de Cinema d'Animació de Catalunya, al 33

Demà dimarts, a les 22.10, el 33 ofereix el segon capítol de l'"Especial Animac", en què es farà un repàs del que es podrà trobar en l'edició 2021 de l'Animac, la Mostra Internacional de Cinema d'Animació de Catalunya, que se celebrarà a Lleida del 26 al 28 de febrer i en línia del 25 de febrer al 7 de març, i que enguany coincideix amb el seu 25è aniversari.

Animac, la Mostra Internacional de Cinema d'Animació de Catalunya, organitzada per l'Ajuntament de Lleida amb el suport de l'ICEC de la Generalitat de Catalunya, l'ICAA del Ministeri de Cultura, la Diputació de Lleida i CaixaForum Lleida, entre altres col·laboradors, és l'esdeveniment de referència per al cinema d'animació a Espanya.

Enguany, Animac celebra el 25è aniversari, a Lleida del 26 al 28 de febrer i en línia del 25 de febrer al 7 de març, amb un viatge pel passat, present i futur del cinema d'animació, en què es reflexiona sobre el camí recorregut per aquest festival, el més veterà de l'animació a Espanya, amb un acurat programa que posa en relleu la diversitat cultural i artística.

Aquesta edició, Animac ha rebut 700 curtmetratges en la convocatòria oberta. Entre una selecció dels films rebuts, juntament amb les retrospectives, monogràfics i les seccions oficials, en total es podran veure 181 films: 9 llargmetratges, 2 migmetratges, 169 curtmetratges i 1 sèrie. A més, a Filmin hi haurà una "playlist" amb algunes de les millors pel·lícules d'animació seleccionades en la TOP LIST ANIMAC 25 i que formen part del seu catàleg.

Les seccions habituals d'Animac es mantenen presencialment a la Llotja i al CaixaForum Lleida, i s'expandeix més per la xarxa. Filmin serà la sala de projeccions online, amb abast a tot l'Estat; YouTube serà el fòrum de conferències, que arribarà a un públic internacional, mentre que Instagram servirà de lloc més informal per a trobades i xerrades amb les i els cineastes.

La magistral dibuixant, realitzadora i animadora britànica Joanna Quinn serà la guardonada amb el Premi Honorífic d'Animac 2021. Adam Elliot, original realitzador australià d'autobiografies animades en plastilina com l'oscaritzada "Harvie Krumpet", serà guardonat amb el Premi Animation Master. A ambdós Animac els dedicarà una merescuda retrospectiva i figuren a la llista TOP LIST ANIMAC 25, elaborada per respectats escriptors, historiadors i comissaris internacionals. Celebrar el recorregut d'aquests 25 anys és també reconèixer el creador de la seva imatge, l'il·lustrador i animador Carles Porta, que recull el Premi Trajectòria i al qual el Museu d'Art Jaume Morera dedica una exposició que revisa el procés creatiu de 24 anys al capdavant de la imatge d'Animac. Ells, entre molts altres creadors, participaran en xerrades, trobades i conferències, bé en directe, bé en línia a través del canal de YouTube d'Animac. En total, s'han programat deu conferències i diferents "master class".

tv3.cat/33

Anar al contingut